Pizza roomkaas met zalm, gegrilde courgette en citroen - Charlie's Kitchen

Pizza roomkaas met zalm, gegrilde courgette en citroen

pizza, roomkaas, zalm, groenten

Mijn lievelingseten is pizza, maar dan is het de uitdaging om het wel rijk te maken aan voedingsstoffen waar we energie van krijgen! Ik kan je vertellen, dat is met deze pizza roomkaas met zalm en gegrilde courgette zeker weten gelukt!

Hoe meer groen hoe meer energie!

Ik roep het elke dag op mijn Instagram, mijn podcast en ook hier op mijn blog. Eet elke dag voldoende groenten! En dat is 500 gram, maar dan wel lekker variëren in kleuren. Groen is mijn favoriet, een echte energiebooster! Daarom drink ik natuurlijk ook elke dag mijn natuurlijke energiebooster die zo groen is als wat haha. Ik schreef hier trouwens ook een artikel over lees dat hier!

Op deze bloemkoolpizza met roomkaas en zalm zitten maar liefs twee verschillende groenten: courgette en asperges. Beiden laag in calorieën, hoog in vitamientjes en heerlijk van smaak in combinatie met de citroen die ik heb toegevoegd. 

pizza, roomkaas, zalm, groenten

Bloemkool pizza?

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 1 pizzabodem, mijn voorkeur gaat uit naar de bloemkoolvariant van Magioni. Maar de courgette is ook waanzinnig lekker!
 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 goede el roomkaas light
 • 1 courgette
 • 50 gram groene asperges
 • 1 el olijfolie
 • 1 citroen
 • peper en zout 
 1. Bereid de pizzabodem zoals staat aangegeven op de verpakking.
 2. Ondertussen snijd je met een kaasschaaf slierten van de courgette. Deze gril je even kort in een pan die je insmeert met de olijfolie (het liefst een grillpan) zodat ze mooie bruine streepjes krijgen.
 3. Ook de asperges mag je om en om grillen. Denk aan ongeveer 10 minuten totdat ze zacht en bruin zijn. 
 4. Wanneer de pizza uit de oven komt smeer je deze in met de roomkaas light. 
 5. Beleg de pizza met de zalm, courgetteslierten, groene asperges, 
 6. Rasp de citroen en strooi de citroenschil over de pizza. 

Optioneel: snijd een halve avocado in maantjes, grill deze bruin en voeg toe op de pizza!

Nog meer pizza ideeën? Deze is ook superlekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders