Mijn vriendin verraste me helemaal tijdens de lunch met deze Flatbread met buffalo kip en kaas. Toevallig bevind ik me op dit moment ook in een flatbread fase en haal ik ze elke week op de markt. Onwijs lekker!

Hebben jullie dit wel eens gegeten? Ik heb nog geen volkoren versie kunnen vinden, maar ik ga het eerdaags zelf maken en zal dan snel het recept met jullie delen.

Flatbread = platbrood

Flatbread kun je combineren met vanalles en nog wat. Denk aan falafel, curry of een lekkere dip. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken als fast pizza bodem? Dan is de kunst natuurlijk nog om het zo te vullen dat het lekker voedzaam is voor ons en ik kies dan het liefste voor kip. Maar dan wel kippendijen van de markt, van het spit, lekker gekruid en zonder nonsense.

Flatbread met kippendij en kaas

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 200 gram kippendijvlees
 • 30 ml Franks Hot Sauce
 • 1/2 el azijn
 • 1 teen knoflook of knoflookpoeder
 • 2 el zilvervliesuitjes
 • 2 handjes geraspte oude kaas
 • 1 tl Worcestersauce
 • 2 handen rucola
 • 2 flatbreads
 1. Ik heb kippendijen gehaald op de markt, deze pluk ik en weeg 200 gram vlees af.
 2. Snijd de zilvervliesuitjes fijn en meng dit samen met de Worcestersauce, Franks Hot Sauce, de oude geraspte kaas, azijn en de knoflookpoeder (of pers 1 teen knoflook fijn).
 3. Meng deze saus samen met het vlees van de kippendijen en warm even op in de pan.
 4. Vul de flatbreads met het mengsel en de rucola.
 5. Snijd doormidden en ik zou zeggen: genieten maar!

flatbread

Liefs,
Charlie

P.S.: laat ik nu gek zijn op wraps met kip! Ken je dit overheerlijke recept al met de homemade speltwraps?