Flatbread met kippendij en kaas - Charlie's Kitchen

Flatbread met kippendij en kaas

Mijn vriendin verraste me helemaal tijdens de lunch met deze Flatbread met buffalo kip en kaas. Toevallig bevind ik me op dit moment ook in een flatbread fase en haal ik ze elke week op de markt. Onwijs lekker!

Hebben jullie dit wel eens gegeten? Ik heb nog geen volkoren versie kunnen vinden, maar ik ga het eerdaags zelf maken en zal dan snel het recept mejullie delen.

Flatbread = platbrood

Flatbread kun je combineren met vanalles en nog wat. Denk aan falafel, curry of een lekkere dip. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken als fast pizza bodem? Dan is de kunst natuurlijk nog om het zo te vullen dat het lekker voedzaam is voor ons en ik kies dan het liefste voor kip. Maar dan wel kippendijen van de markt, van het spit, lekker gekruid en zonder nonsense.

Flatbread met kippendij en kaas

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 200 gram kippendijvlees
 • 30 ml Franks Hot Sauce
 • 1/2 el azijn
 • 1 teen knoflook of knoflookpoeder
 • 2 el zilvervliesuitjes
 • 2 handjes geraspte oude kaas
 • 1 tl Worcestersauce
 • 2 handen rucola
 • 2 flatbreads

 1. Ik heb kippendijen gehaald op de markt, deze pluk ik en weeg 200 gram vlees af.
 2. Snijd de zilvervliesuitjes fijn en meng dit samen met de Worcestersauce, Franks Hot Sauce, de oude geraspte kaas, azijn en de knoflookpoeder (of pers 1 teen knoflook fijn).
 3. Meng deze saus samen met het vlees van de kippendijen en warm even op in de pan.
 4. Vul de flatbreads met het mengsel en de rucola.
 5. Snijd doormidden en ik zou zeggen: genieten maar!

Liefs,
Charlie

P.S.: laat ik nu gek zijn op wraps met kip! Ken je dit overheerlijke recept al met de homemade speltwraps?

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders