Spaghetti met bacon - Charlie's Kitchen

Spaghetti met bacon

Spaghetti met bacon

Ik kwam op het idee deze spaghetti met bacon te maken door het tijdschrift Delicious dat ik kreeg van een vriendin.

In eerste instantie sprak de foto mij erg aan, de kleurencombinatie en na het lezen ook een deel van het recept. Het ging eigenlijk om een rotelle met doperwtensaus en zalm. Ik had nog bacon in huis en besloot de zalm hierdoor te vervangen. Spaghetti met een frisse saus, die overigens ook nog eens heel gezond is, want het is een combinatie van groenten en een zoute bite. Klinkt goed toch?

Soms moet je gewoon even uit je comfortzone om nieuwe smaken te ontdekken, deze spaghetti met bacon was het meer dan waard. Ik vond het echt een smaaksensatie en ga de doperwten “saus” ook zeker omtoveren tot een humus voor op brood want het is echt een keer wat anders.


Spaghetti met bacon

Spaghetti met bacon

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

 • 250 gram tuinerwten (diepvries)
 • 1 bosje munt
 • 1 el olijfolie
 • 1/2 citroen
 • 1 teen knoflook
 • 150 gram spaghetti (volkoren of spelt)
 • 8 plakjes bacon
 • 12 gele tomaatjes
 1. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Doe ondertussen de doperwten in een pan heet water en giet ze weer af na 3 minuten.
 3. Doe de doperwten samen met de munt, olijfolie, rasp van een halve citroen, sap van een halve citroen en een knoflookteen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Maak er een grove saus van!
 4. Was de tomaatjes goed en halveer deze.
 5. Verhit een pan, snijd de bacon in reepjes en bak deze lekker knapperig.
 6. Giet de spaghetti af, schep op een bord met daaroverheen de saus, bacon en tomaat.
 7. Bestrooi eventueel met wat extra peper en zout.
spaghetti met bacon

Ik hoop dat ik jullie allemaal enthousiast heb gemaakt en jullie dit heerlijke gerecht aandurven! Vergeet mij dan vooral niet te taggen, ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Spaghetti met bacon
Avondeten

Spaghetti met bacon

Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

3 reacties op “Spaghetti met bacon”

 1. Avatar

  Psst, staan 2 tyofoutjes in:
  Een pak heet water en de laatste zin over het taggen klopt niet helemaal.

  Verder klinkt het recept erg lekker en gaan we het zeker snel maken!

 2. Pingback: Hummus van tuinerwten en limoen - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders