Traybake met kip en citrus - Charlie's Kitchen

Traybake met kip en citrus

traybake, kip, citrus, kipbijbel, traybake met kip

Kippie! Wie zei er kip? Niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees van Nederland, zoals de reclame slogan ooit was. Je kunt er echt alle kanten mee op. 

Kan kip dan nog verrassen?

Een tijdje geleden lag dit pareltje van Vanja van de Leeden op de deurmat. Dit keer rockt ze geen internationale keuken maar gaat ze op zoek naar evenwichtige gerechten, die bijdragen aan een betere gezondheid. Ik vermijd bewust het woord gezond, want zoals Vanja zelf omschrijft: ik heb zelf ook geen eenduidig antwoord op wat gezond nu precies is. Ik juichte nog nét niet bij die zin, want ik krijg echt uitslag van iedereen die het woord gezond te pas en te onpas gebruikt. Vanja dus niet, dus geen uitslag en die heeft Vanja ook niet meer. Boek kopen en lezen als je wilt weten waarom.

Koop HIER het boek

Vanja creëerde een boek vol smaakbommen die ook boordevol voedingswaarden zitten. Geen dieetboek, want daar houdt Vanja zich verre van, maar wel een zoektocht naar maximaal voeden mét smaak de hele dag door. Geen hogere wiskunde, niet meteen iets nieuws onder de zon, maar haar aanpak is verfrissend. Gewoon lekkere recepten, waar je een klein beetje je best op moet doen met goede kruiden en soms verrassende ingrediënten. En dat met de seizoenen mee, want in de herfst heb je vaker behoefte aan een gevuld bord comfort food dan in de lente. Ik maakte overigens zelf de traybake met kip en sinaasappel die sindsdien vaker op het menu staat.

Overigens zijn al die recepten dan weer prachtig op de foto gezet door haar man Remko Kraaijeveld, net als alle gezellige foodie familie kiekjes. Heerlijk, leerzaam, vermakelijk en bovenal smakelijk.

Vanja vertelt je niet hoe je moet afvallen of een goede relatie met eten kunt krijgen. Insane is alles behalve een zelfhulpboek, maar een mooie verzameling gerechten waar ik tot in het verste puntje in mijn darmen zielsgelukkig van word.

Uitslag mag ze dan niet meer hebben, jeuk krijgt ze nog wel van het woord mindful, dus eet bewust.

Eet insane 🤘🏽

traybake, kip, citrus, kipbijbel, traybake met kip

Deze traybake wil je echt!!!

Omdat de traybake met sinaasappel-citroenkip een geniaal idee is!

Wat heb je nodig:

 • 4 kippendijen met bot en vel
 • 2 sjalotten, gesnipperd
 • 4 tenen knoflook, fijngehakt.
 • 6 takjes tijm, geritst
 • 1 sinaasappel
 • Rasp en sap van een 1/2 citroen
 • 400 gram voorgekookte linzen (bijvoorbeeld Hak)
 • 1 blik cherrytomaten (bijvoorbeeld mutti)
 • 1 rode paprika, in reepjes
 • 1 gele paprika in reepjes
 • 2 venkelknollen in plakken, hart verwijderd
 • 1 bakje Italiaanse kruiden
 1. Maak eerst de marinade door de sjalotten, knoflook en tijmblaadjes met het rasp en sap van de citroen, sap van een halve sinaasappel en wat zout en peper te mengen. Smeer de kip hiermee in en doe ook wat marinade onder het vel van de kip. Laat even intrekken en bewaar de rest van de marinade.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Doe de linzen in een grote ovenschaal met de cherrytomaten, de overige marinade en olijfolie.
 4. Maak 4 kuiltjes in de linzenmix en leg hier de kippendijen in. Verspreid de overige groente en kruiden hierover en tussen.
 5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet voor een half uur in de oven. Haal de folie er dan af en zet hem terug voor een half uur zodat de kip een knapperig korstje krijgt.
 6. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je hem serveert.

Nog meer recepten met kip? Zoek eens op kip op de website, daar vind je deze bijvoorbeeld ook.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders