Diner is served! Namelijk courgetti met zeewolf en romige paprikasaus. Een heerlijke maaltijd boordevol goede voedingsstoffen waar ons lichaam blij van wordt. Groenten bevatten veel vezels, water, vitaminen en mineralen. Stoffen die wij hard nodig hebben om te kunnen functioneren.

Hoe meer kleur hoe beter

Hoe meer kleur hoe gezonder zeg ik altijd maar. En hoe vrolijk ziet dit eruit? Het oog wil ook wat hoor!

courgetti met zeewolf en romige paprikasaus

Ik ben helemaal geen type die bang is voor koolhydraten. In tegendeel zelfs, ik vind ook echt dat we ze nodig hebben, lees het hierover in mijn blog “koolhydraten“. Ik schreef overigens ook een blog over het onderwerp welke “voedingsstoffen” ik vaak gebruik. Ik raad je zeker aan het te lezen. Weten wat je eet is zo belangrijk! Bewust zijn van de keuzes en je lichaam de juiste voeding geven.

Wat je eet ben je zelf

courgetti met zeewolf en romige paprikasaus

Courgetti met zeewolf en romige paprikasaus

Benodigdheden: staafmixer of blender, koekenpan, wokpan

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 300-400 gram zeewolf of andere witvis
  • 3 courgettes
  • 3 grote handen gekleurde snoeptomaten
  • 1 handje verse basilicum
  • 100 gram gegrilde rode paprika
  • 1 bakje cottage cheese
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 1 tl paprikakruiden
  1. Was de courgettes goed en haal ze door de spirelli. Deze zorgt ervoor dat je spaghettislierten krijgt, ook wel courgetti genoemd!
  2. Maak de vis op smaak met peper en zout, zet een pan op het vuur en doe er een klein beetje boter of olie in. Bak de vis gaar.
  3. Zet ondertussen een wokpan op hoog vuur met een beetje olie. Pers de knoflook hierboven uit, voeg de courgetti toe, maak op smaak met peper en zout en wok goed door.
  4. Was de tomaatjes en halveer deze.
  5. Als je de rode paprika niet zelf grilled was ze dan even goed af, uit blik zijn ze nogal doordrenkt met olie. Onnodige calorieën 😉
  6. Doe deze gegrilde paprika samen met de cottage cheese in de blender of gebruik een staafmixer. Maak op smaak met peper of paprikakruiden.
  7. Beleg nu je bord met de courgetti, roer de tomaten er doorheen, leg de vis er bovenop en maak af met de saus en verse basilicum.

Eet smakelijk!

Liefs,
Charlie

P.S.: deze courgetti met gamba’s is ook goddelijk, het recept vind je hier!