Dit vond ik het ergste aan mijn burn-out - Charlie's Kitchen

Dit vond ik het ergste aan mijn burn-out

Ik had gister een kennismakingsgesprek met een potentiële deelnemer voor mijn #ECHTINBALANS programma. Ze nam mij mee in het verhaal over haar burn-out. Ik herkende alles. Mijn burn-out heeft mij prachtige dingen gebracht. Het was achteraf een cadeau dat mijn leven compleet veranderde. Maar zo voelt dat niet als je er middenin zit. Vandaag deel ik hoe ik mij voelde tijdens mijn burn-out en wat ik het ergste eraan vond.

Ik ben ik niet

Het allerergste vond ik de teleurstelling naar mijzelf. Ik voelde mij echt de grootste loser en sukkel omdat ik een burn-out kreeg. Want geloof het of niet, het voelde op dat moment alsof mijn burn-out er ineens was en mijn hele leven verpestte. Achteraf was dit een pad van jaren mijzelf wegcijferen, het altijd genoeg willen doen, mijn grenzen laten vervagen omdat ik wilde dat iedereen mij leuk vond, en geen prioriteiten kunnen stellen. Ik schreef daar eerder o.a. deze blog over.

Herkenbaar?

Ik kon niet meer normaal functioneren en moest daarom om hulp vragen. Normale dagelijkse dingen als tanden poetsen waren een hele opgave. Het ergste is dat mensen die geen burn-out hebben of hebben gehad, dit moeilijk kunnen begrijpen. Wat je wel krijgt is veel onbegrip van mensen die geen idee hebben waar jij doorheen gaat. Dat zijn de mensen die oordelen en te beroerd zijn om uit liefde wel begrip te tonen.

Ik heb tijdens mijn burn-out echt mijn vrienden leren kennen. Ik heb afscheid genomen van velen, dat deed ontzettend veel pijn. Alsof ik iets fout had gedaan en niet goed genoeg was. Natuurlijk was dit niet waar. De mensen die ik nu (nog steeds) om mij heen heb, zijn goud en kan ik altijd op bouwen. Onvoorwaardelijke liefde. Dat is veel beter dan al die ‘nep’ vrienden waar je je nooit goed genoeg bij voelt, dat kan ik je vertellen!

Ergste aan aan burn-out, burn-out, balans

Als ik terugdenk aan mijn burn-out denk ik aan:

  • eenzaamheid
  • veel huilen
  • weinig lucht hebben
  • geen uitzicht hebben
  • verlorenheid

Maar vooral de kleine dingen die ik niet kon. Denk aan even een simpele boodschap doen. Ik weet mij nog zo goed te herinneren dat ik naar de supermarkt ging om pasta te halen. De supermarkt is 5 minuten lopen, ik stond voor het schap met pasta en wist het gewoon niet meer. Ik kreeg een totale black-out, de paniek stroomde door mijn benen en ik barste in huilen uit. Ik heb mijn vader gebeld: “Wil je mij halen?” Meer kreeg ik er niet uit.

De gewone dagelijkse dingen niet kunnen doen, voelde echt vreselijk. Op een dag zaten we in de auto. Ik had net de papieren getekend van het huis, dat ik met mijn ex had en verkocht werd. Mijn vader zei: “Ik ga lekkere verse broodjes bij de bakker halen, blijf je nog even bij ons lunchen? Wat wil je erop hebben?” Ik antwoordde daarop; ik weet het niet. Mijn vader begon beleg te benoemen. Iets knapte in mij. Ik weet het verdomme niet, pa, ik weet het niet!

Boos, heel heel erg boos

Ik was boos. Heel erg boos. Waarom flipte ik om broodbeleg en waarom deed ik zo gemeen tegen de liefste man in mijn leven, mijn vader? Ik ging maandenlang door woede, angst en paniekaanvallen heen. Achteraf was het mijn lichaam dat zei; je doet weer teveel, je gaat weer over je grens.

Voor mij is schrijven helen. Ik deel dit met jullie omdat ik weet dat jij, die dit nu leest met een burn-out, ook sommige dingen zal ervaren. Ik schrijf dit omdat het gewoon f*cking alleen is waar je doorheen gaat. Maar echt, jij gaat hier uitkomen. Als ik het kan, dan kan jij het ook. En ik meen het oprecht: mijn burn-out was een cadeau. Ik had nooit gestaan waar ik nu sta door deze harde lessen die ik heb gehad. Maar je moet ze wel accepteren en omarmen. Stoppen met vechten en gaan houden van jezelf. Want je bent het waard. Dubbel en dwars.

Hoe?

Dat is de meest gestelde vraag die ik krijg. Hoe kwam jij eruit, Charlotte?
Door het te accepteren en mijzelf alle tijd te gunnen, door de keuze te maken dat, wat iemand ook zegt, ik doe wat voor mij goed voelt en wat mijn lichaam aan kan. Ik heb zoveel geprobeerd vanuit wanhoop, om ZO SNEL MOGELIJK weer energie te hebben en ‘normaal’ te functioneren. Dit was niet accepteren en omarmen. Dus het duurde langer en langer.

Was het zo simpel? Eigenlijk wel. Elke keuze bepaalt namelijk hoe jouw leven eruit gaat zien. Ik koos voor mijzelf. Ik accepteerde mijzelf. En ik ben gaan schrijven. Al mijn lessen, al mijn obstakels. Alles. En weet je wat het mooie is, daar is mijn ‘nieuwe’ leven begonnen. Namelijk mijn #ECHTINBALANS programma. Tijdens mijn burn-out besloot ik, ik ga vrouwen helpen die zich net zo voelen als ik. Ik ga ze helpen, zodat ze niet alleen zijn, zodat ze iemand hebben die hen begrijpt, voelt en het ook heeft meegemaakt. Ik deed een opleiding tot transformatiecoach (hoe kan je jezelf transformeren door je manier van denken te veranderen) en deze combinatie met mijn opleiding tot voedingsdeskundige maakte mijn missie compleet.

Nu mag ik dagelijks vrouwen helpen naar een gezonde nieuwe leefstijl die ervoor zorgt dat ze in kleine stapjes weer in hun kracht gaan staan, in kleine stapjes weer dichterbij zichzelf komen, in kleine stapjes meer energie ervaren en de basis gaan leggen: balans.

Hoe fijn zou het zijn als je meer rust ervaart, balans, energie maar vooral weer vertrouwen in je lichaam en jezelf?
Twijfel niet, het is een super fijne groep gelijkgestemden met super mooie waardevolle video’s die jou echt verder gaan helpen.

Zomer 2020 start een nieuwe groep

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders