6 maanden na mijn burn-out, hoe gaat het nu met mij? - Charlie's Kitchen

6 maanden na mijn burn-out, hoe gaat het nu met mij?

In september 2018 schreeuwde ik van de daken dat ik hersteld was van mijn burn-out. Maar ben ik echt hersteld? Of zijn sommige klachten terugkerend of misschien zelfs blijvend? Hoe is het leven na een burn-out? Ik vertel het je in dit nieuwe persoonlijke artikel. 

Herstellen van een burn-out

Het leven na een burn-out (lees hier over mijn burnout) is een achtbaan kan ik je vertellen. Mijn diepste verlangen was om weer de ‘oude’ te worden. Wat eigenlijk heel gek is, want die oude Charlotte kwam juist in een burn-out terecht omdat het niet gezond was wat zij allemaal deed.

Jarenlang heb je een patroon. Het zit ingebakken in je systeem. Altijd presteren en doorbeulen. Altijd maar meer en altijd maar voor anderen bezig zijn. Toch zou ik liegen als ik zou zeggen dat alles van een leien dakje ging nadat ik hersteld was van mijn burn-out.

Geen klachten meer in de zin van woedeaanvallen, paniekaanvallen, huilbuien en hartkloppingen gaven mij de bevestiging dat ik hersteld was (lees hier het artikel). 

Maar hier had ik mij even flink in vergist. Het leven na een burn-out is zo simpel nog niet. Mijn lichaam reageert superintens en heftig op alles. Druk, stress, sporten en ga zo maar door. Supermooi dat die prachtige machine, ons lichaam, ons altijd iets vertelt. Alleen, ook ik, wil het niet altijd horen.

Zo kwamen ook de paniek en angst soms toch nog om de hoek kijken. Drukke treinen waarin ik als een hotdog geplet sta, dagenlang pijn aan mijn lichaam na een work-out in de sportschool of extreme vermoeidheid na een dag werken. 

Mentaal of fysiek?

Mentaal voel ik mij helemaal hersteld van mijn burn-out. Ik sta met twee benen op de grond. Ik weet wie ik ben, wat ik wil en waar ik naartoe wil. De meningen van anderen kan ik loslaten en ik voel mij zelfverzekerd.

Fysiek is een ander verhaal. De laatste maanden waren maanden van vallen en opstaan. Sporten was vooral ellendig. Elke keer weer ging ik vol verwachting naar de sportschool en kwam ik na drie oefeningen teleurgesteld thuis. Mijn lichaam zei doe dat maar even niet.

Of een avond met vriendinnen de stad in. De mensen die mij al een tijd volgen weten dat ik dol ben op feestjes. Ik kan je vertellen, oma is afgelopen zomer voor het laatst naar een festival geweest. Mijn lichaam trekt het gewoonweg niet. 

Leven na een burn-out, burn-out, mentaal, fysiek

En dat betekent uiteraard ook keuzes maken. Mijn eigen bedrijf is hierin nummer 1. Werken gaat goed en vind ik superleuk, maar kost lichamelijk veel energie. Geestelijk brengt het mij juist energie, blijdschap en vooral geluk.

Frustratie. Heel veel frustratie. Ik zorg potverdikkie zo goed voor mijzelf. Ik eet gezond, ik beweeg (wandel), ik slaap minimaal 8 uur, ik mediteer, ik neem een koude douche en ga zo maar door.

Daar ben ik mij bewust van. Ik heb genoeg boeken gelezen over herstellen, mensen gesproken, video’s gekeken en advies aan de dokter gevraagd. Alles gaat op een dag minder worden, of misschien ook niet. 

Ontwaken in een burn-out

Wat het is, is dat je in een burn-out ontwaakt. Dit klinkt misschien zweverig maar probeer dit verhaal maar te volgen en je zult het begrijpen. Tijdens je burn-out moet je je bewust worden van je patronen om ze te kunnen doorbreken, zodat het niet nogmaals gebeurt. Je gaat veel bewuster leven, in het hier en nu. Een burn-out krijg je omdat je over je grens gaat. Deze grens ontdek je en je gaat nieuwe grenzen stellen.

Je ziet dus meer, hoort meer, voelt meer en ruikt zelfs meer. Alles is letterlijk intenser. Mijn leven is nu intenser. Soms denk ik weleens: waarom kan ik niet normaal zijn?

En jullie, al mijn lieve volgers, mogen weten dat het niet makkelijk is. Betekent dat dat het niet goed gaat met mij? Absoluut niet. Ik barst van de energie en ik ben positief, alleen bereik ik mijn grens sneller en moet ik deze goed bewaken. Ik voel mij #echtinbalans omdat ik mij verdiep in wat mij maakt als mens, wat mij bijzonder maakt, waar ik energie van krijg en wat mij doet opladen. Dit is supereffectief. Letterlijk je lichaam vullen met gezonde, positieve affirmaties. Letterlijk gewoon zijn. Je nergens voor schamen. Want je bent goed genoeg. Altijd.

Niemand heeft gezegd dat herstellen van een burn-out makkelijk is!

Ik ben dankbaar dat mijn lichaam mij alles vertelt. Ik verdien een stralend gezond leven en ik ben ook stralend gezond. Alles gebeurt met een reden en ik geloof dat ik dit allemaal doormaak zodat ik nog meer mensen kan helpen.

Benieuwd of ik jou kan helpen? Klik hier!

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders