Met deze zomerse temperaturen is het heerlijk om een snelle maaltijd op tafel te hebben. Minder tijd in de keuken, betekent immers meer tijd om gezellig aan tafel te zitten. Vandaag delen wij twee (!) recepten voor onze favoriete krokante kip. Een salade en een bonus recept voor een krokante kipburger. Dus scrol snel door!

Hey Chick!

We gaan vandaag aan de slag met een van mijn favoriete producten van Santa Maria: de Crispy Chicken Seasoning Mix. Zo maak je dat stukje kip lekker krokant. Perfect in deze salade en als burger waarvan je het recept verderop vindt. Door onder andere cayennepeper en paprikakruiden smaakt de kip naast krokant ook nog extra lekker!

krokante kip, krokante salade, Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix

Een salade met krokante kip. Dat is toch een feestje op je bord?

Wij van Charlie’s Kitchen vinden gezelligheid aan tafel heel belangrijk. We zijn daarom fan van de producten van Santa Maria, die lenen zich er perfect voor om snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten die perfect is om te delen met familie en vrienden! Want hoe korter je in de keuken hoeft te staan, hoe langer je gezellig aan tafel zit. Door lekker te koken, breng je mensen samen en met deze lekkere recepten maak je iedereen enthousiast.

Dus wie nodig jij uit aankomend weekend?

Salade met krokante kip

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de kipfilets in kleine blokjes en smeer in met olie. Paneer daarna met de Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix.
 3. Leg de kip 15 minuten in de voorverwarmde oven.
 4. Mix ondertussen voor de salade de sla met maïs, paprika en avocado. Knijp hier de limoen over uit. Meng de zure room met Santa Maria Dip Mix American Ranch.
 5. Haal de kip uit de oven en beleg de salade er rijkelijk mee. Houd je van pittig? Leg dan nog wat Santa Maria Green Jalapeño op de salade.
 6. Serveer met de Santa Maria Hot Pepper Sauce en de Santa Maria American Ranch, zodat iedereen zijn salade zelf verder op smaak kan maken.

Toen we toch bezig waren…

krokante kip, krokante salade, Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix

De overheerlijke krokante kipburger!

Deze recepten zijn echt ideaal als ik met vrienden lekker in de tuin wil eten/borrelen. Koud biertje erbij en chillen maar!

Krokante kipburger op een groentebroodje met gesmolten cheddar kaas!

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 300 gr kipfilet
 • 1 zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
 • 4 plakken cheddar kaas
 • 4 hamburger-groentebollen
 • 2 handen ijsbergsla in reepjes
 • 4 tomaatjes gehalveerd
 • 1 potje Santa Maria Mango Papaya Salsa

  Optioneel

  – 8 ringen Santa Maria Green Jalapeño
  – Santa Maria Hot Pepper Sauce
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de kipfilets in vier gelijke stukken en smeer in met olie.
 3. Paneer daarna met de Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix.
 4. Leg de kip 15 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Snijd de bollen doormidden en beleg met een plak cheddar kaas. Leg deze de laatste vijf minuten opengeklapt in de oven bij de kip. Als je ze dichtklapt, plakken de helften aan elkaar en dat wil je niet.
 6. Haal de kip en de broodjes uit de oven. Smeer een laagje Santa Maria Mango Papaya Salsa op de onderste helft van het broodje, leg daarop de burger en maak af met sla en tomaat.
 7. Als je van pittig houdt, beleg je de kipburger met Santa Maria Green Jalapeño en druppel je er nog wat Santa Maria Hot Pepper Sauce overheen.

Als je nu denkt, ik heb er nog niet genoeg van, dan heb ik nog een aantal heerlijke recepten voor je! Wat dacht je van een snelle tortilla pizza, drie soorten guacamole dips of skinny taco lunch bootjes?