Deze snelle recepten met o.a. kip, zalm en tonijn voor de Tex Mex Taco Tubs worden een hit tijdens jouw paasbrunch/borrel met de familie. En het fijne is, we gaan niet ingewikkeld doen, ze zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt!

Paashaas

Pasen lijkt tegenwoordig wel op Kerst. We nodigen het liefst de hele familie uit of een groep vrienden. Gezelligheid en vooral lekker eten. Wij helpen jullie graag deze tafel extra feestelijk en gezellig te maken!

Tex mex Tubs

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees deelde ik een fantastisch recept voor de crispy corn tortilla pizza (klik hier voor het volledige recept) in samenwerking met Santa Maria. In de loop van dit jaar zullen wij jullie nog meer inspireren met Tex Mex gerechten!

Tonijn-avocadosalade met gele curry mayo

Wat heb je nodig:
(8 personen)

Laten we starten met 2 pakken Santa Maria Tex Mex Mini Taco Tubs voor alle drie recepten. En verder:

  • 250 gram verse tonijn
  • 1 avocado
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel gele curry pasta
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  1. Snijd de tonijn in mooie kleine blokjes van ongeveer een 0,5 centimeter. Doe hetzelfde met de avocado. Meng voorzichtig door elkaar;
  2. Meng de mayonaise met de curry pasta;
  3. Verdeel het tonijn-avocado mengsel over 8 Santa Maria Tex Mex Tubs;
  4. Druppel de curry mayonaise over de Tubs en strooi er tenslotte het zwarte sesamzaad over.

Romige avocado-zalmsalade met frisse komkommer

Wat heb je nodig:
(8 personen)

  • 250 gram verse zalm
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 eetlepel wit sesamzaad
  • 1 hand alfalfa
  1. Snijd de zalm in kleine blokjes van ongeveer een 1/2 centimeter;
  2. Verwijder de schil en zaadlijsten van de komkommer. Snijd deze, samen met de avocado, in kleine blokjes. Meng dit met de zalm;
  3. Vul 8 Santa Maria Tex Mex Mini Taco Tubs met het mengsel;
  4. Strooi het sesamzaad er overheen. Maak tenslotte af met een plukje alfalfa.

American Ranch kipsalade met zoete mango en knapperige mais

Wat heb je nodig:
(8 personen)

  1. Bak de kipfilet met wat zout en peper gaar. Laat afkoelen;
  2. Snijd de mango in kleine blokjes. Doe dit ook met de afgekoelde kipfilet;
  3. Meng de mango en kip met de uitgelekte mais;
  4. Meng de Santa Maria Tex Mex Dip Mix American Ranch met de zure room;
  5. Vul 8 Santa Maria Tex Mex Mini Taco Tubs met het kipmengsel en verdeel daar de American Ranch dip overheen;
  6. Snijd de lente-ui in mooie ringetjes en strooi die over de Tubs.

 

TIP: serveer alles direct!