Wij van #teamcharlie zijn er heel trots op dat we deze Nationale Week Zonder Vlees af mogen trappen met een hele toffe nieuwe samenwerking met Santa Maria en een gruwelijk lekkere vegetarische pizza!

Even geen vlees!

De Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om een week geen vlees te eten. Hier doen wij graag aan mee en we starten met deze lekkere crispy corn tortilla pizza. Makkelijk te maken, gezond en gewoon gruwelijk lekker!

Wist je dat de Tex Mex keuken heel makkelijk vega kan zijn? De meeste mensen denken bij de Tex Mex keuken meteen aan vlees, terwijl je juist zo lekker kan variëren met vis en vega!

Nationale week zonder vlees, crispy corn tortilla pizza, Santa Maria

Crispy corn tortilla pizza

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier;
  2. Leg de Santa Maria Super Soft Medium Tortilla’s op de bakplaat. Verdeel hierover de Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium;
  3. Mocht je niet van al te rauwe groente houden, bak de paprika’s en courgette dan een paar minuten in een pan met wat olie. Als je rauwere groenten geen probleem vindt, kun je deze stap overslaan;
  4. Leg een laagje Santa Maria Crispy Corn Tortilla Chips op de Tortilla ‘pizzabodem’. Verdeel daarover de paprika, courgette en maïs, leg daarop weer wat Tortilla Chips en weer een laagje groenten. Strooi hierover tenslotte de kaas;
  5. Schuif in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten;
  6. Haal uit de oven, strooi wat ringetjes lente-ui over de Tex Mex pizza en serveer warm!

No more boring meals!

Het komende jaar zullen wij jullie inspireren met de producten van Santa Maria en daar zijn wij zo blij mee. Een toffe samenwerking omdat we beiden meer mensen de keuken in willen krijgen om lekkere gerechten te maken! Met de Santa Maria producten kun je gemakkelijk een smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel zetten, elke dag weer!
Zo zullen wij dit jaar aan de slag gaan met de taco’s, burrito’s en tortilla’s, maar ook met de kruidenmixen en sauzen.

De Tex Mex keuken staat net als Charlie’s Kitchen voor gezellig samen eten en aandacht hebben voor je maaltijd. We willen jullie enthousiast maken om ook te gaan koken! Deze feestelijke pizza’s lenen zich er erg voor, dus dat kan heel makkelijk op het menu voor deze week. Bovendien eet je deze pizza met je handen, en vieze vingers betekent dat de telefoon er niet wordt bijgepakt! Echt eten. We love it!

Heb je vragen of zoek je inspiratie? Laat het ons weten onder dit artikel, dan nemen we dat mee in onze planning!