De combinatie van spinazie en feta is favoriet bij ons thuis. Doet mij denken aan die groentenbroodjes die ik vroeger haalde toen ik nog op school zat. Deze spinazietaart met feta is super makkelijk te maken en mega lekker!
Spinazie weetje!
Spinazie is onze eigen superfood van eigen land! De groene bladeren zijn echte energiebommetjes en rijk aan o.a. ijzer (denk aan Popeye) en vele vitamines en mineralen. Spinazie is echt een super makkelijk groente die je zowel koud als warm kan eten. Denk aan heerlijke smoothies, soepen met een lekker stukje spinazie quiche ernaast, een ruige kip-burger maar ook lasagne met spinazie!
Het recept voor deze spinazietaart
Wat heb je nodig:
- 400 gram verse spinazie, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode peper, in ringetjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 gram feta, verkruimeld
- 4 eieren, geklutst
- 1 el peterselie fijngehakt
- 1 el dille fijngehakt
- Rasp van 1 citroen
- 10 vellen filodeeg
- Zet de oven op 200 graden.
- Roerbak de spinazie met de ui, knoflook en rode peper in een beetje olie. Als de spinazie geslonken is, haal je de pan van het vuur. Meng met de overige ingrediënten, behalve het filodeeg.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Stapel hier iedere keer een vel filodeeg in met een beetje olie. Leg totaal vijf vellen op elkaar. Doe hier het spinaziemengsel op en eindig weer met vijf vellen filo die je iedere keer insmeert met olijfolie.
- Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de taart goudbruin ziet. Laat vijf minuten afkoelen voordat je em aansnijdt.
Eet smakelijk!