Ik heb wel vaker burgers gemaakt, maar deze kruidige kipburger met spinazie was echt een smaakexplosie. Heerlijk! Ik hoef niet altijd een burger van rund of varken. Soms vind ik vegetarische burgers ook echt ontzettend lekker. Ik maakte al eerder de “zoete aardappelburger“en toen mijn ouders kwamen eten deze “linzen burgers” uit de airfryer.

Maar waarom burgers?

Hele goeie vraag, want we kunnen stellen dat de burgers enorm populair zijn geworden het laatste jaar. De burgerbars schieten de grond uit, de recepten vliegen je om de oren en op elk food festival staan verschillende burgertenten te claimen dat zij de beste burger hebben! Zo was de “Dutch Weed Burger” onwijs populair bij de vegetariers en de “The Butcher” bij het gehele publiek.

pizza

Terug naar mijn kruidige kipburger met spinazie

Wat heb je nodig:
(voor 3 kipburgers)

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl geroosterde paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 250 gram verse spinazie
  • 1 tomaat
  • 1 grote of 2 kleinere avocado’s
  • 3 speltbollen (of andere…)
  • 1 snuf peper en zout

Mag ik al happen…?

kruidige kipburger

  1. Pak een grote kom en doe hierin de kipgehakt, het ei, paneermeel, kerriekruiden en paprikapoeder. Prak of kneed dit tot een geheel. Is het nog heel nat of vet? Voeg dan wat extra paneermeel toe.
  2. Snijd de knoflook en ui helemaal fijn.
  3. Zet een wokpan op het vuur, voeg wat olie toe, daarna de knoflook en de ui. Even aanfruiten en dan de spinazie toevoegen en deze laten slinken.
  4. Voeg dit prutje toe aan de gehakt en meng en kneed deze massa weer goed door elkaar.
  5. Nu heb je verschillende opties voor het klaar maken van jouw burger. Zelf ben ik getrouwd met mijn airfryer, slecht 10 à 12 minuten op 180 graden en hij is al klaar. Heb je deze niet, dan zou ik lekker voor de pan gaan. Schroei de burgers dan even dicht op hoog vuur. Zet het vuur lager en houd goed in de gaten dat ze niet verbranden.
  6. Snijd de bollen doormidden, smeer in met de avocado, snijd de tomaat in plakken en leg deze op de burger.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Heb jij deze burger gemaakt of misschien een ander gerecht van Charlie’s Kitchen? Vergeet mij niet te vertellen wat je er van vond door middel van een reactie hieronder of door jouw creatie te delen op social media!