Kruidige kipburger met spinazie - Charlie's Kitchen

Kruidige kipburger met spinazie

kruidige kipburger

Ik heb wel vaker burgers gemaakt, maar deze kruidige kipburger met spinazie was echt een smaakexplosie. Heerlijk! Ik hoef niet altijd een burger van rund of varken. Soms vind ik vegetarische burgers ook echt ontzettend lekker. Ik maakte al eerder de “zoete aardappelburger“en toen mijn ouders kwamen eten deze “linzen burgers” uit de airfryer.

Maar waarom burgers?

Hele goeie vraag, want we kunnen stellen dat de burgers enorm populair zijn geworden het laatste jaar. De burgerbars schieten de grond uit, de recepten vliegen je om de oren en op elk food festival staan verschillende burgertenten te claimen dat zij de beste burger hebben! Zo was de “Dutch Weed Burger” onwijs populair bij de vegetariers en de “The Butcher” bij het gehele publiek.

pizza

Terug naar mijn kruidige kipburger met spinazie

Wat heb je nodig:
(voor 3 kipburgers)

 • 300 gram kipgehakt
 • 1 ei
 • 2 el paneermeel
 • 1/2 tl kerriepoeder
 • 1/2 tl geroosterde paprikapoeder
 • 1 teen knoflook
 • 1/2 rode ui
 • 250 gram verse spinazie
 • 1 tomaat
 • 1 grote of 2 kleinere avocado’s
 • 3 speltbollen (of andere…)
 • 1 snuf peper en zout

Mag ik al happen…?

kruidige kipburger

 1. Pak een grote kom en doe hierin de kipgehakt, het ei, paneermeel, kerriekruiden en paprikapoeder. Prak of kneed dit tot een geheel. Is het nog heel nat of vet? Voeg dan wat extra paneermeel toe.
 2. Snijd de knoflook en ui helemaal fijn.
 3. Zet een wokpan op het vuur, voeg wat olie toe, daarna de knoflook en de ui. Even aanfruiten en dan de spinazie toevoegen en deze laten slinken.
 4. Voeg dit prutje toe aan de gehakt en meng en kneed deze massa weer goed door elkaar.
 5. Nu heb je verschillende opties voor het klaar maken van jouw burger. Zelf ben ik getrouwd met mijn airfryer, slecht 10 à 12 minuten op 180 graden en hij is al klaar. Heb je deze niet, dan zou ik lekker voor de pan gaan. Schroei de burgers dan even dicht op hoog vuur. Zet het vuur lager en houd goed in de gaten dat ze niet verbranden.
 6. Snijd de bollen doormidden, smeer in met de avocado, snijd de tomaat in plakken en leg deze op de burger.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Heb jij deze burger gemaakt of misschien een ander gerecht van Charlie’s Kitchen? Vergeet mij niet te vertellen wat je er van vond door middel van een reactie hieronder of door jouw creatie te delen op social media!

 

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Kruidige kipburger met spinazie”

 1. Pingback: Weekmenu week 45 – 365 dagen lekker eten

 2. Pingback: Weekmenu week 2 – 2021 – 365 dagen lekker eten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches