Hartige quiche met spinazie en ricotta - Charlie's Kitchen

Hartige quiche met spinazie en ricotta

Ik maak op zaterdag vaak quiche. Lekker als hapje bij de borrel bijvoorbeeld of als avondeten met een lekkere salade erbij. Quiche is ook handig om mee te nemen naar het werk of er op zondag of maandag nog van te genieten met een kom verse soep ernaast. Vandaag het recept voor een heerlijke hartige quiche met spinazie en ricotta!

Spinazie spierballen!

Spinazie kennen wel allemaal wel van Popeye vroeger. Hij kreeg hier niet voor niks grote spierballen van. Spinazie is namelijk rijk aan vezels die goed zijn voor je darmen en de opname van voedingsstoffen. Ook vind je in spinazie vitaminen en mineralen die bijdragen aan je energieniveau, mits je eetpatroon wel in balans is. 😉

quiche met spinazie en ricotta, quiche, spinazie, ricotta, hartige taart.

Quiche met spinazie en ricotta

Wat heb je nodig:
(voor 1 quiche)

  • 250 gram mix voor witbrood (gebruik voor een snellere versie 10 plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart)
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 250 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Peper en zout

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak het deeg voor witbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 eetlepel extra olijfolie toe. Zet 1 uur weg om te rijzen op een warme plek. (Sla deze stap over als je kant-en-klaar deeg gebruikt)
  3. Snipper de uien en knoflook en fruit deze even in een koekenpan.
  4. Doe de spinazie erbij en voeg een klein beetje water toe, stoof voor ongeveer 15 minuten. Schep alles over in een zeef, laat het vocht weglekken en druk het even flink aan in de zeef. Je wilt geen hele natte spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng het spinaziemengsel met de ricotta en eieren.
  6. Bekleed een grote ronde ingevette vorm met het deeg naar keuze. Doe de vulling in de beklede vorm en bestrooi met pijnboompitten.
  7. Zet de quiche voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Heb je de smaak te pakken en wil je een andere hartige taart maken? Deze is ook onwijs lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders