Lasagne met spinazie en zalm - Charlie's Kitchen

Lasagne met spinazie en zalm

lasagne

Zijn jullie ook zo dol op lasagne? Deze lasagne met spinazie en zalm mag je echt niet missen!

Ik wilde een keer wat anders doen, maar niet te moeilijk. Toevallig moest ik voor mijn werk bij Wonders TO GO ook de daghap verzorgen en hoe makkelijk is het dan om een lasagne zo in de oven te kunnen schuiven? Helemaal vers en super gezond.

lasagne

Persoonlijk heb ik in de winter, op die ijskoude dagen, veel meer trek. En om het snoepen tegen te gaan, eet ik dan liever goed vullende maaltijden. Ik luister naar mijn lichaam en het heeft nu gewoon meer nodig, vooral zo’n lekkere warme maaltijd. Pasta, stamppot, soep en ovenschotels staan dan ook regelmatig op mijn winterse menu.

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 12 lasagnebladen
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • 2 bollen mozzarella
 • 450 gram gewassen spinazie
 • 1 bakje à 150 gram kruidenkaas
 • 2 ons gerookte zalm
 • Parmezaanse kaas
 • 2 handjes walnoten 
 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 2. Breng water met zout aan de kook en kook de lasagnebladen beetgaar.
 3. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.
 4. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
 5. Snijd de mozzarella in blokjes.
 6. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
 7. Voeg de spinazie toe en roerbak deze circa 2 minuten.
 8. Spatel de kruidenkaas door de spinazie en maak op smaak met zout en peper.
 9. Giet de lasagnebladen af en spoel ze met koud water. Leg de lasagnebladen op een snijplank en bekleed ze met de gerookte zalm. Schep de spinazie over de zalm en leg daarop wat mozzarella. Rol de lasagne op en leg deze in een ovenschaal.
 10. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas en walnoten.
 11. Zet in de voorverwarmde oven en bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar.

lasagne

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: had je deze heerlijke pasta met mozzarella al gezien? (klik hier voor het recept)

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Lasagne met spinazie en zalm”

 1. Avatar

  Hoi Charlie,

  Wat een lekker receptje! Ik ga voor vanavond zoiets maken.
  alleen even een opmerking/vraagje..

  *Leg de lasagnebladen op een snijplank en bekleed ze met de gerookte zalm. Schep de spinazie over de zalm en leg daarop wat mozzarella. Rol de lasagne op en leg deze in een ovenschaal.*

  Rol je het op??
  Je maakt toch gewoon laagjes in een ovenschaal lijkt me?

  Groetjes,
  Kim

 2. Pingback: Vegetarische lasagne van ravioli pasta - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches