Zijn jullie ook zo dol op lasagne? Deze lasagne met spinazie en zalm mag je echt niet missen!

Ik wilde een keer wat anders doen, maar niet te moeilijk. Toevallig moest ik voor mijn werk bij Wonders TO GO ook de daghap verzorgen en hoe makkelijk is het dan om een lasagne zo in de oven te kunnen schuiven? Helemaal vers en super gezond.

lasagne

Persoonlijk heb ik in de winter, op die ijskoude dagen, veel meer trek. En om het snoepen tegen te gaan, eet ik dan liever goed vullende maaltijden. Ik luister naar mijn lichaam en het heeft nu gewoon meer nodig, vooral zo’n lekkere warme maaltijd. Pasta, stamppot, soep en ovenschotels staan dan ook regelmatig op mijn winterse menu.

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 12 lasagnebladen
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • 450 gram gewassen spinazie
  • 1 bakje à 150 gram kruidenkaas
  • 2 ons gerookte zalm
  • Parmezaanse kaas
  • 2 handjes walnoten 
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Breng water met zout aan de kook en kook de lasagnebladen beetgaar.
  3. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.
  4. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  5. Snijd de mozzarella in blokjes.
  6. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  7. Voeg de spinazie toe en roerbak deze circa 2 minuten.
  8. Spatel de kruidenkaas door de spinazie en maak op smaak met zout en peper.
  9. Giet de lasagnebladen af en spoel ze met koud water. Leg de lasagnebladen op een snijplank en bekleed ze met de gerookte zalm. Schep de spinazie over de zalm en leg daarop wat mozzarella. Rol de lasagne op en leg deze in een ovenschaal.
  10. Bestrooi met flink wat Parmezaanse kaas en walnoten.
  11. Zet in de voorverwarmde oven en bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar.

lasagne

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: had je deze heerlijke pasta met mozzarella al gezien? (klik hier voor het recept)