Deze croissant gevuld met scrambled egg is dus echt een lazy sunday ontbijt! Iets te laat naar bed gegaan? Iets te diep in het glaasje gekeken? Of gewoon even lekker weekend vieren en alles loslaten? Dat kan met dit heerlijke maar vooral ook makkelijke ontbijtje.

Lazy sunday of toch niet?

Oké, het is meer dan een ontbijt, want geloof me, dit vult enorm en smaakt ook nog eens waanzinnig. Ik ben gek op eieren, of het nu gebakken, gekookt of gepocheerd is. Eieren kun je nu eenmaal voor zoveel gerechten gebruiken. Heerlijk door de salade, op een cracker of misschien wel gewoon los uit je hand. Ik ben benieuwd, wat is jullie ultieme lazy sunday breakfast?

Gevulde croissant met scrambled eggs

Croissant met scrambled egg

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 (spelt)croissant
  • 2 eieren
  • 1 snuf peper en zout
  • 2 takjes verse dille
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje melk
  1. Snijd de croissant driekwart open.
  2. Pak een steelpan maar zet deze nog niet op het vuur. Breek 2 eieren in de steelpan met de helft van een klontje boter.
  3. Roer goed los met een houten pollepel. Zet de pan daarna op het vuur en blijf constant roeren tot de boter gesmolten is en er kleine klontjes ontstaan in de eieren.
  4. Het geheel moet er smeuïg en romig uit blijven zien!
  5. Haal de pan van het vuur, doe de andere helft van de boter erbij en voeg wat peper en zout toe.
  6. Zet de pan terug op het vuur, voeg de melk toe en blijf de hele massa roeren tot het ei ‘gescrambled’ is.
  7. Vul de croissant met het ei en sluit af met wat verse dille.

Gevulde croissant met scrambled eggs

Smullen maar!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

Tip: ben je toch meer van de zoetigheid? Probeer dan deze zoete tosti eens (recept vind je hier).