Eén van mijn collega bloggers is Mandy, ik ken haar inmiddels al een tijdje. Ik vroeg haar wat zij graag eet tussen de middag en daarnaast ook iets over zichzelf te vertellen.

Mandy: Laat ik eens wat over mijzelf vertellen… Ik ben een meisje (ik vind het nog steeds raar om mijzelf vrouw te noemen haha!) met veel te veel hobby’s. Naast het sporten, reizen, lezen en daten met vriendinnen sta ik graag in de keuken waar ik meestal makkelijke, snelle, maar smaakvolle gerechten probeer te bedenken. Deze deel ik wekelijks op mijn blog, naast al het andere wat mij bezighoudt.

Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te leven, maar ik trek mijn neus niet op om bijvoorbeeld af en toe een vette pizza weg te werken en dan het liefst met een koud glas cola. Ik geloof heel erg in balans, daarom beperk ik het eten van vette happen en suikerbommen, maar als ik het eet, geniet ik er extra van!

salade

Vanwege tijdgebrek vind ik het altijd heerlijk om tussen de middag een snelle salade te eten. Het liefst met een pittige bite en zoveel mogelijk kleur. Deze salade is daar perfect voor, omdat ik de meeste ingrediënten standaard in huis heb!

Salade met een pittige bite

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 handje gemengde salade
  • 1 handje rucola
  • 3 cherry tomaatjes in 4 gesneden
  • 1/4 (gele) zoete puntpaprika, in kleine stukjes
  • 3 eetl. fijngesneden rode kool
  • 1 lente ui, in dunne ringen
  • 4 walnoten, in stukjes
  • Halloumi kaas
  • Zwarte peper
  • 1/2 theel. gedroogde peterselie

salade

  1. Zet een grillpan op middelmatig vuur en leg er 2 plakken halloumi van ongeveer 1 cm dik op, besprenkel de bovenkant met wat peterselie. Wacht tot de onderkant mooie bruine strepen krijgt, draai de kaas dan om, zodat je aan beide de kanten de strepen ziet. Leg er wat walnoten omheen, zodat die even mee kunnen grillen.
  2. In de tussentijd meng je de salade en rucola op je bord, leg de tomaatjes, zoete puntpaprika, en rode kool erbovenop.
  3. Als de kaas klaar is, leg je deze meteen bovenop de salade. Maak het af met de lente ui, wat zwarte peper en de walnoten.
  4. Eet de salade meteen, zodat de kaas nog lekker warm en zacht is, enjoy!

Liefs,
Charlie & Mandy

P.S.: deze waldorfsalade al geprobeerd?