Tijdens de lancering van één van de boeken van The Green Happiness heb ik de lekkerste vegan tiramisu ooit gegeten. Zonder overdrijven, deze versie is om je vingers bij af te likken!

Ik ben niet altijd een groot voorstander geweest van koffie. Zoals jullie vast wel weten heb ik na het drinken van koffie vaak het gevoel dat ik een marathon kan rennen. Dit recept bevat door de noten ook nog eens een stuk meer ‘vet’ dan je van mij gewend bent. Maar hey, genieten moeten we ook toch?

vegan tiramisu, the green happiness

Deze tiramisu met gezonde ingrediënten is misschien nog wel lekkerder dan de klassieke versie!

Dat deze vegan tiramisu van The Green Happiness een hit was tijdens de lancering van het boek was natuurlijk geen verrassing. Had ik even geluk dat ik het prachtige boek inclusief recept mee naar huis kreeg! Ik maakte de tiramisu al gisteravond zodat het de hele nacht goed kon opstijven in de koelkast.

the green happiness, vegan tiramisu, koffie

Waarom vegan?

Ik denk vaak na over wat ik allemaal in mijn lichaam stop. Wat voor mij echt de doorslag gaf om minder dierlijke producten te eten was de documentaire Food Choices die ik bekeek op Netflix. Sinds ik veel minder dierlijke producten eet heb ik een betere huid, geen opgezette buik meer, maar vooral ook een goede spijsvertering en minder last van cravings. Laat wel duidelijk zijn dat iedereen dit natuurlijk anders ervaart.

De lekkerste vegan tiramisu ooit!

Wat heb je nodig:
(voor 10 porties)

De bodem:

 • 100 gram havervlokken
 • 100 gram verse dadels
 • 2 el koffie (20 ml)

Midden:

 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram verse dadels
 • 2 el koffie (20 ml)
 • 1 tl vanille poeder (ongezoet)
 • 1 el cacao

De room:

 • 200 gram rauwe cashewnoten
 • 2 el kokosolie
 • 2 el ahornsiroop
 • 1 el vanille poeder (ongezoet)
 • 150 ml water
 1. Laat de cashewnoten minimaal 2 uur weken.
 2. Ontpit de dadels en leg deze even 5 minuten in lauw water.
 3. Doe de havervlokken in de keukenmachine en mix dit samen met de dadels en koffie tot een grove, kleverige substantie.
 4. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Schep het havermengsel in de ovenschaal. Verdeel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. Zet de schaal in de koelkast.
 5. Maak de keukenmachine schoon. Doe vervolgens het amandelmeel, dadels, koffie, vanille en de cacaopoeder in de keukenmachine. Mix tot een glad beslag.
 6. Doe deze laag bovenop de bodem!
 7. Doe de geweekte cashewnoten, kokosolie, ahornsiroop en vanille in de blender. Zet de blender aan en voeg beetje bij beetje het water toe. Laat flink doordraaien tot een romige dikke substantie.
 8. Haal de ovenschaal uit de koelkast en giet de romige laag over de rest heen. Laat de tiramisu zeker 6 tot 8 uur opstijven in de koelkast.
 9. Gebruik een zeefje om de tiramisu met wat cacao te bestuiven. Snijd in 10 stukjes en serveer.