Magere tandoori balletjes in passata di pomodoro - Charlie's Kitchen

Magere tandoori balletjes in passata di pomodoro

De titel magere tandoori balletjes in passata di pomodoro klinkt wel heel erg speciaal hè? Ik vind dit gerecht ook eigenlijk heel erg speciaal. Het is namelijk ontzettend lekker, smaakvol, gezond en nog mager ook.

We willen allemaal lekker eten, maar ook letten op onze gezondheid of “lijn”. En wat trouwens ook fijn is van dit gerecht, je bent geen uren bezig!

Tandoori masala

Ik kwam terecht op de kruidenafdeling in de supermarkt en vond een Tandoori Masala zakje, zonder toevoegingen. Ik had zin om ballen te draaien en waarom zou ik er niet eens een bijzondere twist aan geven? Tip van la mama, daar kan ik wat mee! Even bij de slager mager gehakt gehaald, dat vind ik persoonlijk gewoon fijner.

tandoori balletjes in passata di pomodoro

Kom maar op met die ballen

Gelukkig had ik hulp in de keuken, want als ik iets vies vind is het gehakt of ander vlees aan mijn handen hebben. Mooi werkje voor een man, dus dit mocht iemand anders doen!

Wat heb je nodig:
(4 personen)

 • 500 gram mager gehakt
 • 1 rode ui
 • 3 tl tandoori masala kruiden
 • 1 ei
 • 1 snufje zout
 • 2 tenen knoflook
 • 1 aubergine
 • 2 zakken kikkererwten (ik gebruikte van Hak)
 • 700 ml pasata

 1. Pak een grote kom waar je makkelijk het gehakt in kunt kneden. Snipper de ui, pers de knoflooktenen en voeg de tandoori masala kruiden toe. Kneed goed door elkaar en vorm met vochtige handen mooie gehaktballen. Niet te groot, niet te klein.
 2. Snijd de aubergine in blokjes.
 3. Zet een grote pan op het vuur en doe daar een scheutje boter of kokosolie in. Bak de gehaktballen in ongeveer 3 minuten goudbruin.
 4. Voeg de aubergine toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
 5. Voeg nu de pasata toe, zet het vuur laag en laat ongeveer 10 tot 15 minuten stoven met de deksel erop.
 6. Doe de kikkererwten in een zeef, was ze goed onder de kraan en voeg ze nu ook toe aan het prutje.
 7. Doe wat zout erbij om het extra op smaak te brengen.

 

PS: Op zoek naar wat anders? Dit gehaktbrood is ook om je vingers bij af te likken!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders