fbpx

Magere tandoori balletjes in passata di pomodoro

De titel magere tandoori balletjes in passata di pomodoro klinkt wel heel erg speciaal hè? Ik vind dit gerecht ook eigenlijk heel erg speciaal. Het is namelijk ontzettend lekker, smaakvol, gezond en nog mager ook.

We willen allemaal lekker eten, maar ook letten op onze gezondheid of “lijn”. En wat trouwens ook fijn is van dit gerecht, je bent geen uren bezig!

Tandoori masala

Ik kwam terecht op de kruidenafdeling in de supermarkt en vond een Tandoori Masala zakje, zonder toevoegingen. Ik had zin om ballen te draaien en waarom zou ik er niet eens een bijzondere twist aan geven? Tip van la mama, daar kan ik wat mee! Even bij de slager mager gehakt gehaald, dat vind ik persoonlijk gewoon fijner.

tandoori balletjes in passata di pomodoro

Kom maar op met die ballen

Gelukkig had ik hulp in de keuken, want als ik iets vies vind is het gehakt of ander vlees aan mijn handen hebben. Mooi werkje voor een man, dus dit mocht iemand anders doen!

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 500 gram mager gehakt
  • 1 rode ui
  • 3 tl tandoori masala kruiden
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 zakken kikkererwten (ik gebruikte van Hak)
  • 700 ml pasata
  1. Pak een grote kom waar je makkelijk het gehakt in kunt kneden. Snipper de ui, pers de knoflooktenen en voeg de tandoori masala kruiden toe. Kneed goed door elkaar en vorm met vochtige handen mooie gehaktballen. Niet te groot, niet te klein.
  2. Snijd de aubergine in blokjes.
  3. Zet een grote pan op het vuur en doe daar een scheutje boter of kokosolie in. Bak de gehaktballen in ongeveer 3 minuten goudbruin.
  4. Voeg de aubergine toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
  5. Voeg nu de pasata toe, zet het vuur laag en laat ongeveer 10 tot 15 minuten stoven met de deksel erop.
  6. Doe de kikkererwten in een zeef, was ze goed onder de kraan en voeg ze nu ook toe aan het prutje.
  7. Doe wat zout erbij om het extra op smaak te brengen.
tandoori balletjes in passata di pomodoro

PS: Op zoek naar wat anders? Dit gehaktbrood is ook om je vingers bij af te likken!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform