28 mei, ik ben jarig en tik de 32 aan. 32, wat klinkt het mooi. Maar vooral veelbelovend. Want hoe ouder ik word, hoe bewuster ik ga leven. #YOLO! Je hebt maar één leven, wat wil je met dat leven doen?

Weet je wat ik zo mooi vind. Voordat ik deze blog ging schrijven nam ik echt even een moment voor mijzelf. Ja, 32. Ik voelde mij volstromen met dankbaarheid en vreugde. Wat zo’n klein moment van stilstaan kan doen met je energie blijf ik bijzonder vinden.

Ook blijf ik het bijzonder vinden hoe je groeit als mens. Ook dit jaar heb ik weer zulke grote stappen gezet en zoveel geleerd. En ik meen het serieus dat 30 worden echt wel even een ding was, maar eenmaal in de 30 vind ik het geweldig. Het voelt alsof ik geland ben, meer kan zien, voelen, horen en beter mijn grenzen kan aangeven. Natuurlijk heeft mijn burn-out daar ook een grote rol in gespeeld, maar ook die hoorde bij het ouder worden en mijn leven.

32 jaar en een nieuwe intentie

Elk jaar schrijf ik een nieuwe intentie op voor het komende jaar en bedenk ik 3 thema’s die voor mij belangrijk zijn. Dit zorgt ervoor dat ik bewuster leef, ik wil niet zomaar uren en dagen weggooien doordat ik niet even heb bedacht of dat is wat ik wil. Er zijn dingen in het leven waar wij geen invloed op hebben maar jij maakt de keus hoe je met die dingen omgaat!

jarig, bewuster, yolo, 32 jaar

32 jaar en bewuster dan ooit! #YOLO

Mijn intentie voor aankomend jaar is ‘minder’. Minder dingen doen en dat wat ik wel doe, daar gaat al mijn focus naartoe. Want ik geloof echt dat waar je je op focust, dat gaat groeien. 

Mijn drie thema’s

  1. Energie – Geeft dit mij energie of neemt het mijn energie weg?
  2. Persoonlijke ontwikkeling – Draagt dit bij aan mijn groei, kan ik hier iets van leren?
  3. Dankbaarheid – Wat heb ik wel? Hier bij stilstaan geeft mij meer verbinding en geluk. En dit sluit mooi aan bij ‘minder’!

Bij alles wat er op mijn pad komt denk ik gewoon even na en ga ik met mijzelf in gesprek. Want ik kan van alles gaan doen waarvan ik denk ‘Oh, dat is wel leuk of dat doe ik wel even’ maar dat houdt mij weer weg bij waar ik echt blij en gelukkig van word. 

#YOLO

Yolo, you only live once! We zijn hier allemaal maar een keer. Dus kap gewoon met dingen doen die je eigenlijk helemaal niet wil of waar je je niet goed bij voelt. Stop met jezelf saboteren. Eet wat je lekker vindt, wandel lekker met de zon op je toet, ga naar het strand en ruik de frisse lucht. Volg je hart, voel wat jij wil, wat voor jou belangrijk is, waar jij blij van wordt.

Doe eens gek. Doe eens blij of wees gewoon lief. We hebben allemaal 24 uur in een dag, wat doe jij ermee?

Ik ben vandaag jarig, ik word 32 jaar en ik wil vrij zijn als ik jarig ben. SO I DID. Ik ga taart eten, wijn drinken, met vrienden terras hoppen en daarbij gruwelijk lekker uit eten met allemaal lieve mensen. Het leven vieren. 32 lentes jong. LOVE IT!

Liefs,

Char