Een feestelijk Pasen met deze pistache-citroencake - Charlie's Kitchen

Een feestelijk Pasen met deze pistache-citroencake

Citroencake

Met Pasen pakken we massaal uit. Wij van #teamcharlie helpen je graag op weg met een gruwelijk lekker recept. Deze feestelijke pistache-citroencake mag niet ontbreken op tafel!

Best of both worlds met pistache en citroen

Laten we de pistachenoot even in het zonnetje zetten. Rijk aan eiwitten, vezels en vitaminen die bijdragen aan meer energie. En zo veelzijdig; heerlijk om pesto mee te maken, los uit de hand te eten maar ook goed toe te voegen aan zoete recepten.

Je kunt deze cake ook zonder pistache maken: dan heb je een simpelere, maar nog steeds bizar lekkere cake. De pistache geeft net dat beetje extra aan deze ultieme zoete zonde en is een showstopper op jouw paastafel. Stiekem wil je dat niet missen hoor!

Pistache-Citroencake, pistachenoten, pistache

Pistache-citroencake

Wat heb je nodig?
(10 personen)

  • 225 gram roomboter zonder zout
  • 225 gram kristalsuiker
  • 2 citroenen (geraspt)
  • 4 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl citroenextract
  • 80 gram ongezouten pistachenoten

    Topping
    – sap van 1 citroen
    – 125 gram poedersuiker
    – 25 gram gehakte ongezouten pistachenoten
  1. Maak eerst de pistachepasta;
  2. Gooi daarvoor de 80 gram pistachenoten in de kleine kom van de keukenmachine of de chopper van je blender;
  3. Voeg een beetje vloeibare kokosolie (of andere olie) toe en draai in 5 minuten tot een gladde pasta;
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik van een liter met bakpapier;
  5. Klop met een elektrische mixer de boter, suiker en citroenrasp in ongeveer 10 minuten tot een luchtige massa;
  6. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe. Zet de mixer op een lagere stand en mix het meel erdoor. Zorg dat je stopt zodra al het meel is opgenomen in je mix;
  7. Verdeel het beslag over twee kommen. Voeg bij de een het citroenextract toe en bij de andere de pistachepasta. Meng kort en goed;
  8. Schep beide beslagen om en om in het bakblik. Roer daarna kort door voor het marmer effect. Dit gaat het makkelijkste met een vork;
  9. Zet de cake 55 minuten in de oven op 180 graden. LET OP: iedere oven is anders, dus controleer wel of de cake gaar is;
  10. Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten rusten voordat je hem uit het bakblik haalt. Laat volledig afkoelen;
  11. Roer voor het glazuur de poedersuiker en het citroensap door elkaar. Het glazuur is perfect als ‘ie nog schenkbaar is als stroop;
  12. Giet het glazuur over de cake, dit hoeft niet netjes. Strooi de gehakte pistachenootjes er overheen.

Laat maar weten wat je van deze pistache-citroencake vond? Heb ik gelijk of niet?

Liefs,

#TEAMCHARLIE

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Ontbijt

Ontbijtpannenkoekjes met gezonde chocoladesaus

Avondeten

Truffelpasta met romige paddenstoelen

Healthy snacks

Cinnamon cupcakes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches