fbpx

Een feestelijk Pasen met deze pistache-citroencake

Citroencake

Met Pasen pakken we massaal uit. Wij van #teamcharlie helpen je graag op weg met een gruwelijk lekker recept. Deze feestelijke pistache-citroencake mag niet ontbreken op tafel!

Best of both worlds met pistache en citroen

Laten we de pistachenoot even in het zonnetje zetten. Rijk aan eiwitten, vezels en vitaminen die bijdragen aan meer energie. En zo veelzijdig; heerlijk om pesto mee te maken, los uit de hand te eten maar ook goed toe te voegen aan zoete recepten.

Je kunt deze cake ook zonder pistache maken: dan heb je een simpelere, maar nog steeds bizar lekkere cake. De pistache geeft net dat beetje extra aan deze ultieme zoete zonde en is een showstopper op jouw paastafel. Stiekem wil je dat niet missen hoor!

Pistache-Citroencake, pistachenoten, pistache
Pistache-citroencake

Wat heb je nodig?
(10 personen)

  • 225 gram roomboter zonder zout
  • 225 gram kristalsuiker
  • 2 citroenen (geraspt)
  • 4 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl citroenextract
  • 80 gram ongezouten pistachenoten

    Topping
    – sap van 1 citroen
    – 125 gram poedersuiker
    – 25 gram gehakte ongezouten pistachenoten
  1. Maak eerst de pistachepasta;
  2. Gooi daarvoor de 80 gram pistachenoten in de kleine kom van de keukenmachine of de chopper van je blender;
  3. Voeg een beetje vloeibare kokosolie (of andere olie) toe en draai in 5 minuten tot een gladde pasta;
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik van een liter met bakpapier;
  5. Klop met een elektrische mixer de boter, suiker en citroenrasp in ongeveer 10 minuten tot een luchtige massa;
  6. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe. Zet de mixer op een lagere stand en mix het meel erdoor. Zorg dat je stopt zodra al het meel is opgenomen in je mix;
  7. Verdeel het beslag over twee kommen. Voeg bij de een het citroenextract toe en bij de andere de pistachepasta. Meng kort en goed;
  8. Schep beide beslagen om en om in het bakblik. Roer daarna kort door voor het marmer effect. Dit gaat het makkelijkste met een vork;
  9. Zet de cake 55 minuten in de oven op 180 graden. LET OP: iedere oven is anders, dus controleer wel of de cake gaar is;
  10. Haal de cake uit de oven en laat 15 minuten rusten voordat je hem uit het bakblik haalt. Laat volledig afkoelen;
  11. Roer voor het glazuur de poedersuiker en het citroensap door elkaar. Het glazuur is perfect als ‘ie nog schenkbaar is als stroop;
  12. Giet het glazuur over de cake, dit hoeft niet netjes. Strooi de gehakte pistachenootjes er overheen.

Laat maar weten wat je van deze pistache-citroencake vond? Heb ik gelijk of niet?

Liefs,

#TEAMCHARLIE

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform