Zo kreeg ik grip op mijn energie! - Charlie's Kitchen

Zo kreeg ik grip op mijn energie!

energie, grip, balans, programma

Energie is nr. 1 prioriteit

Ik krijg dagelijks berichten via social media met de vraag HOE ik zulke fijne energie krijg. Tijd voor een nieuw artikel hoe mijn leven veranderde door mijn ENERGIE. Met ook nog eens drie tips!

Ik kreeg eindelijk meer ENERGIE toen ik stopte met mijzelf te slopen! En wat bedoel ik met slopen? Gewoon lelijk doen tegen mijzelf.

 • Ik stopte met lelijk tegen mezelf praten.
 • Ik stopte met mezelf niet goed genoeg vinden.
 • Ook stopte ik met meuk in mijn mond proppen.
 • Ik stopte met mezelf aanpraten dat ik faalangst had.
 • En ik besloot: ik vind het gewoon spannend om te gaan stralen!

Want wat nu als je WEL lekker in je vel kan zitten, met een dosis positieve energie en gezond zelfvertrouwen? HOE FIJN ZOU DAT ZIJN? Dat wilde ik!

Ik ging heel anders eten en vooral veel méér eten, waardoor mijn stofwisseling verhoogd werd, mijn lichaam op een hoger tempo vet ging verbranden en mijn mind altijd bevredigd was. Ik was niet meer de hele dag bezig met eten en het labelen van wat wel en niet mocht. Nee, ik gaf mijn lichaam wat het echt nodig had!

Jarenlang heb ik mezelf tekort gedaan door maaltijden over te slaan, veel te weinig te eten of juist te gaan overeten. Dit zorgde voor veel onzekerheid, frustratie, weinig energie en eetbuien. Met als gevolg voor mij een burn-out. Want dit gedrag ging ik op elk gebied vertonen. Ik voelde mij nooit goed genoeg. Niet als vriendin, partner, dochter, op het werk, tijdens het sporten, op feestjes etc. Ik was nooit goed genoeg en ik deed het niet goed genoeg.

Zo’n leven is vermoeiend. Heel vermoeiend.

Ik heb mijn lichaam en zelfbeeld letterlijk ZELF kapot gemaakt! Tot het moment dat ik écht niet meer kon en mijn lichaam me smeekte om beter behandeld te worden.

ENERGIE PLEASE!

Dit is inmiddels al meer dan 4 jaar geleden en ik kan met trots zeggen dat die kilo’s er nog steeds af zijn en ik superblij, energiek en in balans in het leven sta.

Wat ik kan, dat kun jij ook! 

Al meer dan 200 mensen hebben met succes de afgelopen jaren mijn 1-op-1 coaching gevolgd en zij zitten niet alleen superlekker in hun lijf, maar hebben daarnaast ook op andere vlakken in hun leven hun doelen bereikt! 

Bekijk hier mijn programma (vette aanbieding)

energie, grip, balans, programma
energie, grip, balans, programma

Ik stuur zo af en toe wat nieuwe volgers op Instagram enthousiast een bericht. Dat vind ik leuk, even verbinden en ik ben ook benieuwd waarom ze mij zijn gaan volgen. Het meest gegeven antwoord is: ik wil meer ENERGIE! En laat ik daar nou expert in zijn 😉

Afgelopen donderdag gaf ik een live-sessie (elke week) in mijn programma waarin we dieper ingingen op het creëren van gewoonten. Want dat is het: iets moet een gewoonte worden wil je het blijven doen en volhouden. Daarom werken tijdelijke drankjes, pillen en diëten NOOIT op lange termijn. Korte termijn verandering = lange termijn pijn, want het is weer mislukt. 

“VERANDER JE GEWOONTEN EN VERANDER JE LEVEN”

DRIE TIPS VOOR MEER ENERGIE!​

Allright vandaag deel ik dus drie van mijn dagelijkse gewoontes die mijn natuurlijke energiesysteem activeren!

 1. Elke ochtend starten met twee glazen water. Tussen de maaltijden door ook 2 glazen water! Wij bestaan voor 90% uit water en alles wat stroomt leeft. Een sloot stroomt niet, is donker en stinkt. Dus water drinken!
 2. Elke dag bewegen in de frisse lucht. Alles wat beweegt is ENERGIE! Denk aan wandelen, op de hometrainer, fietsen, skeeleren, bedenk het maar. En JA ook in de winter 😉 want je natuurlijke energiesysteem gaat alleen aan (de motor) bij bewegen!
 3. En dan ADEMEN! Die heb je altijd bij je en kan je altijd en overal inzetten om je natuurlijke energiesysteem te starten! Doe bijvoorbeeld de bhastrika ademhaling. Onze adem hebben we altijd bij ons en gelukkig, want dat is onze levensenergie. Is deze weg, dan is er weinig leven over. Waarom doen we dan zo weinig met het goud dat we eigenlijk in handen hebben?

Bhastrika

Kun je wel een boost energie gebruiken? De energie stroomt zeker weten door je lichaam met deze ademhalingsoefening: de bhastrika. Het is een techniek waarbij je heel krachtig in- en uitademt zodat er in korte tijd heel veel zuurstof in je lichaam komt.

Hoe werkt de Bhastrika? 

 1. Ga comfortabel en rechtop zitten.
 2. Adem krachtig in door je neus en vul je longen volledig met lucht, adem vervolgens krachtig uit door je neus tot je longen weer leeg zijn.
 3. Bij elke inademing breng je je armen omhoog en bij elke uitademing breng je je armen naar beneden.
 4. Herhaal dit kort en krachtig achter elkaar, zo’n 10 tot 15 keer.
 5. Haal daarna een paar keer rustig adem en herhaal deze set ademhalingen maximaal 3 keer.

Het kan niet anders dan dat jij na het lezen van dit artikel begrijpt dat de focus altijd mag liggen op energie en dat de rest het gevolg daarvan is. Dat het allemaal met FUN AND EASE gaat want je hebt immers genoeg ENERGIE 😉

Ik draai een try-out voor mijn energie en lekker in je vel programma. Dat houdt in dat jij nu voor een bizar superrrrrrr lage prijs mee kan doen. Het enige dat ik van jou vraag is na het programma feedback te geven en een korte vragenlijst in te vullen. Doe je mee? Lees hier meer!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders