De dag vol energie, focus en concentratie beginnen... - Charlie's Kitchen

De dag vol energie, focus en concentratie beginnen…

… Ook zonder je dagelijkse kop koffie

Het is absoluut mogelijk om de dag vol energie, focus en concentratie te beginnen, ook zonder jouw dagelijkse kop koffie. Je hoeft niet voor altijd met koffie te stoppen, maar door dit artikel te lezen doorbreek je misschien de afhankelijkheid ervan. Zo kun je ervoor kiezen op momenten dat je er echt van kunt genieten, en niet omdat je het nodig hebt om de dag energiek te starten.

Gezellig een bakkie!

Koffie is lekker, gezellig en zelfs goed voor je gezondheid als je deze met mate drinkt. Het geeft je een bepaalde mate van alertheid, concentratie en energie. Alleen die alertheid bereikt het lichaam via koffie door de aanmaak van stresshormonen als adrenaline en noradrenaline. En ik weet als geen ander dat deze stresshormonen nadelige effecten kunnen hebben op ons lichaam op de lange, maar ook op de korte termijn.

Het heeft bijvoorbeeld nadelige effecten op de kwaliteit van je slaap, op je gewicht, op je energieniveau, stoelgang en snellere veroudering van o.a. de huid. 

Lees ook dit artikel: hoe zit het ECHT met koffie 

Verslavend lekker!

Koffie stimuleert dopamine. Dat is een neurotransmitter die zorgt voor een gevoel van welbevinden en geluk. Koffie kan dus ook verslavend zijn omdat we steeds meer willen van deze ‘feel good’ stofjes.

Herkenbaar?

Normaal maken we deze stoffen aan als we ergens succesvol in zijn. Doordat we iets bereikt hebben, bijvoorbeeld het geven van een presentatie, een optreden, we hebben iets afgemaakt, kunnen een vinkje zetten op onze todo lijst of misschien hebben we een goede zakelijke deal gesloten. Koffie zet dus het ‘beloningssysteem’ aan in het lichaam, zonder dat er vooraf iets gepresteerd is.

WHAT?

50% van de mensen die minder koffie gaat drinken krijgt direct last van hoofdpijn en andere afkickverschijnselen. En juist die verschijnselen zijn een signaal dat je afhankelijk bent geworden van koffie. En afhankelijkheid is juist het tegenovergestelde van gezondheid.

Activeer je lichaamseigen energie!

Door een gezonder alternatief voor koffie doorbreek je de afhankelijkheid en kun je gewoon genieten van een kop koffie op momenten dat jij ervoor kiest gewoon omdat het lekker is. En niet meer omdat je het nodig hebt om je dag goed te starten of op gang te komen. Je gaat ontdekken hoe goed je je kunt voelen wanneer je koffie laat staan in de ochtend en het vervangt door een el Green Juice in een glas water, een drankje vol voedingsstoffen. Green Juice activeert namelijk de natuurlijke energie in je lichaam, helpt bij vermoeidheid, zorgt voor een heldere geest en is een gezonde energiedrank op basis van groente, fruit, kruiden en algen. Bovendien is het een volwaardig probiotica supplement voor je darmflora. 

Start direct met meer energie en focus in 10 seconden!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders