Persoonlijke update: naar Texel met Cynthia.nl - Charlie's Kitchen

Persoonlijke update: naar Texel met Cynthia.nl

Cynthia en ik gingen samen 3 dagen naar Texel, naar Op Oost, om te ontspannen in de natuur, te verbinden met elkaar en onszelf en brainstormen over ons werk. En als kers op de taart: een culinair hoogtepunt bij het Kook Atelier!

Soms mag je er echt even Tussenuit

Toen Cynthia en ik elkaar 4 jaar geleden voor het eerst ontmoetten op Texel tijdens een persreis klikte het meteen. Het jaar daarna troffen we elkaar weer op Texel, ditmaal op het Beach Food Festival. 

Het idee werd toen geboren om samen nog eens terug te gaan naar het eiland waar we het zo fijn gehad hadden. Het zaadje was gepland maar het duurde even voordat we een datum hadden… 3 jaar later 🤣. Dus afgelopen weekend was het zover. Wij vertrokken samen naar Op Oost waar ik het liefste verblijf op Texel (lees hier mijn vorige blog over Op Oost) en we lieten ons ook heerlijk verwennen bij Het Kook Atelier. 

Van mooie gesprekken tot natuur snuiven!

Op Oost is DE plek als je even wil uitchecken en wil re-connecten met jezelf en de natuur. Het is er alleen maar groen, met frisse Texelse lucht, prachtige bloemen en verse kruiden. Zo kun je uit de tuin je eigen kruidenthee plukken, word je wakker door het vrolijke gekakel van de haan genaamd Jack, geniet je ’s ochtends van verse eieren van de kippen die vrolijk rondrennen en als je geluk hebt slaat Paul de pauw zijn veren uit om even met je te flirten. 

Zoals ik al eerder schreef in dit artikel kom ik het liefste hier als ik even ga opladen op Texel. Ik kom altijd terug met nieuwe frisse energie, maar vooral met lef en moed om weer toffe dingen te gaan doen. 

En die vrolijkerd daar?

Dat andere blije ei is Cynthia die je misschien wel kent van haar ontzettend bekende structuurjunkie projecten! Cynthia is zo’n onwijs toffe vrouw en vooral mega inspirerend. Ze is al jaren bekend in de bloggers wereld. Ze startte als Miss Lipgloss en ging daarna over naar meer persoonlijk zodat ze alles kan delen waar zij blij van wordt op www.cynthia.nl

Ga haar ook zeker volgen HIER op Instagram als je houdt van een puur mens met echte verhalen!

En dan even een persoonlijke update van mij

Wat verlangde ik naar deze dagen op Texel. Afgelopen jaar – het “Coronajaar” – is niet makkelijk geweest. Vooral het vele schakelen op ondernemersgebied en de persoonlijke spiegels die ik kreeg voorgehouden maakten dat ik de laatste weken ontzettend moe was. Behoefte aan rust, nieuwe energie en inspiratie. Misschien herken je dat wel?

Als je mij al even volgt dan weet je dat ik dan heel graag richting Texel ga. En het was nodig, lekker op de boot alles achter je laten en al het goeds van Texel toelaten. 

Het mooie was dat ik een hele bijzondere energie kreeg en dat kwam door Cynthia. Ze kreeg echt mijn vlammetje weer aan door de mooie gesprekken die we hebben gehad.

Want wat heb ik dit gemist: bloggen! Waar ik ooit begonnen met met Charlie’s Kitchen; recepten delen en bloggen. Was ik de persoonlijke updates hier delen behoorlijk kwijtgeraakt en eerlijk is eerlijk: ik heb het gemist!

En dat is niet gek hoor, want ik ben natuurlijk ontzettend druk geweest met mijn #ECHTINBALANS podcast wat ik ook zeker blijf doen, maar ik ga meer tijd maken voor het bloggen zelf. Al is het maar een maandupdate 😉.

Follow the joy!

Als je dan naar Texel gaat mag een bezoekje aan de Texelse branding + bakker gewoonweg niet ontbreken. Hier wordt met zoveel liefde en passie koffie gemaakt en geschonken. Maar ze maken ook hun eigen verse brood en croissants. Ja, helemaal vers –> geloof mij dit wil je! Zo vers dat het blijft plakken aan je gehemelte,. Ik ging voor een kaneelbroodje een nam naar huis nog een paar croissants mee 😁.

Smaakexplosie bij Het Kook Atelier

Voor iedereen met liefde voor de natuur en voor een ECHT culinair hoogstandje: Het Kook Atelier is echt next level

Je kan een licht, fris en uitdagend menu verwachten. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van wildpluk, zilte groenten uit de tuin, vis, schelp- en schaaldieren. Daarnaast serveren ze ook de door hun eigen boer geteelde groentes, eetbare bloemen en kruiden.

En dat allemaal als een perfect plaatje geserveerd en letterlijk een smaakexplosie op je tong!

Hmmmm…..

Cynthia en ik hebben meer dan 2 uur mogen genieten van heel veel verschillende gerechtjes en het gemiddelde van onze conversatie was hmmmm..

Alles was een verrassing en samen met de bijpassende wijnen was het een bijzondere ervaring. Het klopte allemaal: van het eten tot de wijn, het zeer vriendelijke personeel en de kok die vol passie en liefde in de keuken het eten bereidt. Je proeft het… pure liefde!

Texels lam mocht natuurlijk niet ontbreken!

Energie hebben of krijgen is het allerbelangrijkste, want dan heb je zin om dingen te doen, sta je positief in het leven en kan je dingen dragen die het leven naar je toegooit. Daarom zijn deze dagen zo belangrijk en ik ga het mijzelf meer gunnen. 

Welke lessen neem ik mee?

Vaker er even tussenuit, nog meer het pad van JOY volgen — doen wat ik leuk vind — en blijven vertrouwen dat kleine stapjes grote dingen brengen!

Ik schreef laatst een artikel over die kleine stapjes trouwens, lees deze hier!

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders