Wil jij afvallen maar lukt het niet? - Charlie's Kitchen

Wil jij afvallen maar lukt het niet?

afvallen maar het lukt niet, afvallen, #echtinbalans

Weet je wat ik vroeger (toen ik veel meer woog) dacht? Zolang ik mezelf ‘haat’ en mijn lichaam niet goed genoeg vind, dan voel ik de motivatie om af te vallen. Dat werkt dus niet en wat ik daarvan heb geleerd – en hierdoor jou een hoop tijd en frustratie kan besparen – deel ik in dit artikel!

En WOW!!! Ik viel blijvend af en ik vind mijn lichaam prachtig!

Afvallen. Ik denk dat 80% van de vrouwen die mij bij terecht komen willen afvallen. Ze vinden zichzelf niet mooi genoeg, niet slank genoeg, niet strak genoeg. Herkenbaar wel. Zo was ik ook. Ik putte mijzelf uit door altijd veel te weinig te eten. Ook uit onwetendheid. Ik wilde afvallen dus dan moet je toch minder eten? Ik werd moe, voelde mij futloos, ik werd geïrriteerd, kreeg eetbuien omdat mijn lichaam schreeuwde YOEHOE… hallo!!! Krijg ik nog brandstof, zodat ik kan functioneren! En na die eetbui had ik spijt en werd ik onzekerder en onzekerder. Want ja, als iets niet lukt wat je graag wil, dan voelt het als “falen”. 

Wat ik toen niet wist is dat falen niet bestaat. In alles zit een les. Pas toen ik bewuster van mijn lichaam werd en er meer aandacht aan gaf, pas toen pas realiseerde ik me van jeetje, dit is niet oké. Ik maak mijzelf en mijn lichaam kapot. Ik ben niet lief voor mijzelf. En… dit werkt helemaal niet!!!

Voor iedere guru die zegt dat je jezelf moet accepteren zoals je bent en omarmen zoals je bent en moet stoppen met slanker willen zijn zeg ik een dikke vette boeh en BULLSHIT. Er is niks mis met een lichaam willen waarin JIJ je prettig voelt. Maar wat belangrijker is: waar voel jij je prettig bij? Past dat ook nog bij je leeftijd en de omstandigheden waar je in zit? Accepteer en omarm waar je NU staat en ga vanuit dat punt; vanuit liefde voor jezelf stapjes zetten om af te vallen. 

Dus niet vanuit de ik-haat- en-walg-van-mijn-lichaam energie en ik ben niet goed genoeg. NEE, juist vanuit de: ik-ben-goed-zoals-ik-ben-en-ik-ben-dankbaar-voor-mijn-lichaam-maar-ik-gun-mijzelf-een-fitter-energieker-lichaam. Of misschien strakker. Maar je begrijpt mijn punt. Die energie is fijner, zachter en werkt motiverend!

Tijdens de live-sessie van mijn “Voor altijd energiek en slank” programma zei iemand: ik ben bang als ik mijzelf accepteer dat ik de touwtjes slap laat hangen en NOOIT dat lichaam ga krijgen wat ik wil. Dat is natuurlijk totale onzin. 

Jezelf in je huidige staat accepteren en zelfs, jaja ik ga het echt zeggen,  en er zelfs van houden is juist wat ervoor gaat zorgen dat je sneller dan ooit gaat afvalt. Ik beloof je dat het je afvalproces in een sneltreinvaart zet. Althans, op een gezond tempo waarbij je geen klachten ervaart als futloosheid, eetbuien en onzekerheid. 

En als je nog niet weet hoe je dat moet doen, dan ga ik je helpen!

Start met jezelf vergeven lieve mensen!

Vergeven? 

Vergeven van jezelf en van anderen die jou pijn hebben gedaan. Wanneer je begint met vergeven, zal het alle verhalen en overtuigingen die je hebt aangeleerd ontkrachten. Dingen als ‘ik ben niets waard, want mijn moeder of vader of leraar of ex vriend etc. zeiden dat ik niets waard was’.

Of  deze herken ik ook helemaal!!

‘ik werd uitgemaakt voor lui en ze vertelden mij dat ik geen doorzettingsvermogen had, dus waarom zou ik kunnen afvallen?’

Het lukt mij toch niet 😉

Dit zijn nog maar een paar simpele voorbeelden. Verhalen en overtuigingen zitten diep. Zo diep dat we soms dénken te willen veranderen, maar dat die overtuigingen en verhalen die we geloven over onszelf ons tegenhouden.

Door te vergeven, laten we een bepaalde opgekropte energie los zodat er ruimte komt voor helen en vrede, maar vooral rust en ruimte in je koppie. Je herpakt hiermee je kracht en ook je verantwoordelijkheid over je eigen leven. 

supplementen van Vitaily, supplementen, Vitaily, afvallen, #echtinbalans

Ben jij hard geweest voor jezelf? Vergeef jezelf! Zie je lichaam en merk op hoe deze positief voor jou werkt! 

En… hou het a.u.b. simpel. Maak het niet groot. Kies voor kleine veranderingen. 

Denk aan 1 glas wijn in plaats van een fles wijn, 1 koekje in plaats van 5, een uur wandelen in plaats van 30 minuten. Ik geloof als voedingsdeskundige dat een leven waar je altijd energie kan ervaren en je slank voelt bestaat uit bewust kiezen en logisch nadenken. Je wordt niet dik van een wijntje en dat koekje, dat word je van overeten en te weinig beweging. En dat komt voort uit een negatief zelfbeeld. Want de reden dat we vaak (te veel) eten is omdat we onszelf naar beneden halen. In mijn “voor altijd energiek en slank” programma (klik hier voor meer info) je dan ook de schoolbanken in. Want wat mist is dat wij leren wat wij nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Welke basis aan voeding en supplementen hebben we per dag nodig. Zonder rare crashdiëten, rare chemische shakes, reepjes of calorieën tellen. Ik geloof daar NIET in. Dat is NIET duurzaam en niet gezond. Wat gezond is is je lichaam leren kennen, begrijpen waar je lichaam blij van wordt en dat doe je door te voelen.

Grappig, ik zeg het nu zo tegen jullie en word even overspoeld door dankbaarheid. Mijn programma brengt je dichter bij jezelf, mijn programma geeft je de kennis die in mijn optiek vaak mist, mijn programma is simpel, makkelijk en praktisch. Je krijgt meer zelfvertrouwen, energie en het lichaam waar je van droomt, maar wat je vooral gaat doen is LOSLATEN. Loslaten van wat wel en wat niet mag. En dan ga je merken dat alles mag, maar dat het belangrijk is dat je bewust kiest en intens geniet!

Wees lief voor jezelf, voor je lichaam en gun jezelf alleen het beste. Je leeft maar een keer en alleen jij bent verantwoordelijk voor wie je wil zijn en hoe je je wil voelen. Kijk naar jezelf, leer van jezelf. Daar zit voor iedereen de groei en potentie!

Liefs,
Charlotte

Lees deze blog ook eens voor nog meer inzicht.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders