Probiotica?

Probiotica zijn micro-organismen zoals bacteriën of gisten waarvan we aannemen dat ze de gezondheid kunnen verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar als supplementen of als voedingsmiddelen. Het idee van het nemen van levende bacteriën of gisten lijkt voor de meeste mensen misschien wel een beetje vreemd. Voor mij met mijn PDS werkt het!

De meeste willen graag van bacteriën af maar deze zijn juist heel goed voor ons lichaam. Ons spijsverteringsstelsel alleen al heeft meer dan 500 verschillende soorten bacteriën. Ze helpen ook onze darmvoering gezond te houden en helpen ons lichaam bij de afbraak van voedsel. Heel belangrijk dus, want zo worden al onze voedingstoffen goed opgenomen!

Er zijn dus nuttige bacteriën die ons kunnen helpen een gezond immuunsysteem te geven.

Probiotica

Probiotica kan met verschillende gezondheidsproblemen, variërend van constipatie tot diarree en zelfs met verkoudheid. Er wordt gezegd dat probiotica deze problemen kan voorkomen of als je eenmaal al problemen hebt, deze te helpen bestrijden.
Ons spijsverteringssysteem bestaat normaal gesproken uit “goede” bacteriën” en “slechte’ bacteriën”. Het vinden van de juiste balans tussen de “goede” bacteriën en de “slechte” bacteriën is noodzakelijk voor een goede werking. Onze darmen zijn de moter van ons lichaam, wat je eet ben je zelf! Bepaalde dingen zoals medicijnen, dieet, ziekten, en je omgeving kunnen die balans verstoren. Kan het lichaam dit zelf verwerken of is het nodig om probiotica te nemen? Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat ik met probiotica begon, mijn darm weerstand is veel sterker geworden.

probiotica

De goede bacteriën bevorderen een gezonde spijsvertering, stimuleren het immuunsysteem en hebben nog vele andere voordelen. Verschillende vormen van deze “goede” bacteriën zijn direct beschikbaar als voedingssupplementen en het gebruik ervan zou specifieke gezondheidsproblemen aan kunnen pakken. Maar dat betekend niet dat probiotica voor iedereen een wondermiddel is.

Ik neem elke avond op mijn nuchtere maag deze probiotica met een glas louw warm water. Zo neem ik ook elke ochtend mijn shotje Aloë Vera en bijenpollen, ik hoor je al denken.. Wat is dat nu weer? Dat vertel ik een andere keer! Maar als iets vervelend is, is het slecht werkende darmen en een gezonde leefstijl met dit supplement van Biocare heeft daar voor mij veel verandering in gebracht. Wie weet helpt het jou ook wel?

Liefs,
Charlie’s Kitchen