Probiotica - Charlie's Kitchen

Probiotica

probiotica

Probiotica?

Probiotica zijn micro-organismen zoals bacteriën of gisten waarvan we aannemen dat ze de gezondheid kunnen verbeteren. Ze zijn verkrijgbaar als supplementen of als voedingsmiddelen. Het idee van het nemen van levende bacteriën of gisten lijkt voor de meeste mensen misschien wel een beetje vreemd. Voor mij met mijn PDS werkt het!

De meeste willen graag van bacteriën af maar deze zijn juist heel goed voor ons lichaam. Ons spijsverteringsstelsel alleen al heeft meer dan 500 verschillende soorten bacteriën. Ze helpen ook onze darmvoering gezond te houden en helpen ons lichaam bij de afbraak van voedsel. Heel belangrijk dus, want zo worden al onze voedingstoffen goed opgenomen!

Er zijn dus nuttige bacteriën die ons kunnen helpen een gezond immuunsysteem te geven.

Probiotica

Probiotica kan met verschillende gezondheidsproblemen, variërend van constipatie tot diarree en zelfs met verkoudheid. Er wordt gezegd dat probiotica deze problemen kan voorkomen of als je eenmaal al problemen hebt, deze te helpen bestrijden.
Ons spijsverteringssysteem bestaat normaal gesproken uit “goede” bacteriën” en “slechte’ bacteriën”. Het vinden van de juiste balans tussen de “goede” bacteriën en de “slechte” bacteriën is noodzakelijk voor een goede werking. Onze darmen zijn de moter van ons lichaam, wat je eet ben je zelf! Bepaalde dingen zoals medicijnen, dieet, ziekten, en je omgeving kunnen die balans verstoren. Kan het lichaam dit zelf verwerken of is het nodig om probiotica te nemen? Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat ik met probiotica begon, mijn darm weerstand is veel sterker geworden.

probiotica

De goede bacteriën bevorderen een gezonde spijsvertering, stimuleren het immuunsysteem en hebben nog vele andere voordelen. Verschillende vormen van deze “goede” bacteriën zijn direct beschikbaar als voedingssupplementen en het gebruik ervan zou specifieke gezondheidsproblemen aan kunnen pakken. Maar dat betekend niet dat probiotica voor iedereen een wondermiddel is.

Ik neem elke avond op mijn nuchtere maag deze probiotica met een glas louw warm water. Zo neem ik ook elke ochtend mijn shotje Aloë Vera en bijenpollen, ik hoor je al denken.. Wat is dat nu weer? Dat vertel ik een andere keer! Maar als iets vervelend is, is het slecht werkende darmen en een gezonde leefstijl met dit supplement van Biocare heeft daar voor mij veel verandering in gebracht. Wie weet helpt het jou ook wel?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Probiotica”

  1. Pingback: Vegetarische groene wraps - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches