fbpx

De lekkerste kippenvleugels van de barbecue

Als je van koken houdt, geen voorkeur hebt voor een doorsnee Hollandse barbecue of een reden zoekt om de kolen zo vaak mogelijk op te stoken, is dit boek Grillmasters een must have! Probeer deze kippenvleugels van de barbecue maar eens!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer het barbecue kookboek uit België: 

Boek: Grillmasters
Auteur: Seppe Nobels en Peter de Clercq
ISBN: 9789401458597
Bestellen kan hier: bestellen

Waar moet ik die Belgen van kennen?

Misschien ken je Seppe Nobels van zijn verkiezing tot Beste Groentekok van Vlaanderen. Zijn restaurant Graanmarkt staat in de top 10 van ’s werelds beste groenterestaurants. Peter de Clercq won met het Belgische team het WK Barbecue in 2003 en is sindsdien een autoriteit in België op dat gebied.

Grillmasters, barbecue, kippenvleugels
Om je vingers bij af te likken, deze kippenvleugels uit Grillmasters

Een groente- en vleesman? Gaat dat wel samen in een boek?

Best verfrissend eigenlijk. Want waar de Nederlandse specialisten als Jord Althuizen en Julius Jaspers vaak geïnspireerd zijn door een continent, nemen deze twee je mee op de wereldbarbecuereis. Ze presenteren de lekkerste gerechten per land. Of het nou vlees, vis, vegetarisch of vegan is, ze draaien er hun hand niet voor om.

En werkt dat een beetje?

Verrassend goed! Vergeet de ouderwetse Hollandse barbecue waar je zo snel en zoveel mogelijk saté, hamburgers, speklappen en stokbrood verorbert. Daarnaast kan dat best saai worden, maar met Grillmaster kun je eindeloos variëren tussen Spaanse gerechten (bloemkool in kruidenkorst en scheermessen), Korea (gegrilde jonge prei met bietensoep en oesters met Hoegaarden sabayon) of ordinaire Tex Mex (Buffalo Chicken Wings en carpaccio van gepofte gele biet).


Tex Mex Buffalo Style kippenvleugels van de barbecue

Wat heb je nodig?

  • 5 dl Tripel bier (wij gebruikten Hertog Jan)
  • 200 gr hoisinsaus
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 el koriander fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode chilipeper fijngehakt
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 el BBQ kruiden (wij gebruikten die van Santa Maria)

  1. Meng het bier tot een marinade met de hoisinsaus, knoflook, koriander, citroen en chilipeper. Leg de kippenvleugels erin, bedek met folie en laat minimaal 12 uur marineren.
  2. Haal de vleugels uit de marinade, stook de BBQ tot 180 graden en grill de vleugels in 20 minuten tot heerlijke kluifjes. Vergeet ze tijdens het grillen niet regelmatig om te draaien.
  3. Serveer met barbecuesaus!

Lekker mals, echt een succes!

Liefs,
Charlie & Kim

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

2 reacties op “De lekkerste kippenvleugels van de barbecue”

  1. Pingback: Courgettes met bacon gremolata van de BBQ - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform