Toen mijn moeder verkondigde dat ze nog nooit courgetti had gegeten brak mijn klomp. Nog nooit gegeten? Wat is dat? WAUW! Misschien is het omdat ik een foodblogger ben, dat kan ook. Maar het laatste half jaar zijn de spirelli’s bij Blokker niet aan te slepen. Nederland eet namelijk massaal courgetti.

courgetti

Een makkelijke manier om groente binnen te krijgen

Courgetti zijn simpelweg slierten pasta van de courgette. Een stuk magerder, minder koolhydraten en voedzaam! Naast de courgette wordt er tegenwoordig ook vaak pasta gemaakt van zoete aardappel, wortel of pastinaak. Echt ontzettend lekker, ik zal snel een receptje met jullie delen.

Romige courgetti met gamba’s

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 courgettes
  • 1 avocado
  • 300 gram gamba’s
  • 1 tl geroosterde paprikapoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 limoenen
  • 75 gram rucola
  • 2 snufjes peper

Optioneel: verse basilicum

  1. Voor dit recept heb je een spirelli nodig of je koopt bij AH of een andere supermarkt de kant en klare courgetti. Maak slierten van de twee courgettes.
  2. Prak in een bakje de avocado zo fijn mogelijk, knijp het sap van anderhalve limoen erbij en roer goed door.
  3. Maak de gamba’s op smaak met de zeezout en geroosterde paprikapoeder.
  4. Zet een pan op het vuur, ik gebruikte een wokpan, met een beetje kokosvet erin.
  5. Wok de courgetti, voeg de avocado saus toe en roer goed door.
  6. Voeg nu de gamba’s toe en wok deze even 5 minuten mee.
  7. Schep op, beleg de courgetti met de rucola, gamba’s, peper en eindig met een schijfje limoen.

Smullen maar!

courgetti

Onderaan deze pagina vind je prachtige icoontjes om dit top recept te delen! Maak jij één van mijn creaties? Vergeet mij dan niet te taggen op social media!

Liefs,
Charlie’s Kitchen