Zo help je je lichaam ENORM bij een virus - Charlie's Kitchen

Zo help je je lichaam ENORM bij een virus

Waarom vertelt Mark Rutte ons niet hoe we beter voor onszelf kunnen zorgen? Dus wat mij betreft is het tijd voor verandering zodat jij zelf weer de touwtjes in handen neemt en alles inzet om je te beschermen of te herstellen van het virus.

Vol verbazing keek ik naar de persconferenties

Het belangrijkste advies begon met:
 • was je handen
 • werk thuis
 • blijf bij klachten thuis

Toen werd het volgende advies:

 • laat je vaccineren

Ligt het aan mij of wordt hier het ALLERBELANGRIJKSTE vergeten?

Waarom hoor je nog steeds zo weinig over verandering van leefstijl of het nemen van supplementen die hierbij OOK van essentieel belang zijn?

Een aantal weken terug nam Richard de Leth al het woord en nu worden ook – dankzij onder andere de Vereniging Arts en Leefstijl – de volgende leefstijladviezen tegenwoordig heel langzaam in de publieksvoorlichting meegenomen.

Ze zeggen niet voor niets: wat je eet ben je zelf. Zorg dat je jouw lichaam geeft wat het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Fysiek, mentaal en emotioneel!

Eet dagelijks 500 gram groente, eet lekker die 2 à 3 stuks fruit en drink voldoende water!

Maar beweeg ook voldoende. Ik geef altijd het volgende voorbeeld aan mijn cliënten. Je staat op een pad en rechts is een sloot en links een meer. Het meer heeft vissen en prachtige waterlelies – het is in beweging dus het leeft, heelt en groeit. Rechts is de sloot, het is donker, vies en vissen overleven daar niet. Alles wat stil staat roest vast zei mijn vader vroeger altijd. Alle processen die jouw lichaam dagelijks doorloopt leveren gifstoffen op die het lichaam ook kwijt moet, want deze gifstoffen veroorzaken ziekten en een verlaagd immuunsysteem. En dat proces werkt alleen als je in beweging bent!

En als iets belangrijk is in een onzekere tijd als deze, dan is het ontspanning. Het zorgt ervoor dat jij emotioneel ook alles kan dragen en loslaten. Wat ik zelf erg prettig vind is de app Meditation Moments. Van ademhalingsoefeningen en meditatie-training tot binaural beats die je hoofd rustig krijgen. Super fijne app en voor elk wat wils!

Ze hebben trouwens ook een waanzinnig You Tube kanaal waar ik regelmatig LIVE meedoe bij een meditatie – zie hier!

Zorg ook voor de juiste supplementen!

Het allerbelangrijkste is om JUIST NU jouw immuunsysteem te ondersteunen met de juiste supplementen.

Het immuunsysteem kan niet optimaal functioneren zonder omega 3-vetzuren, vitamine D3, vitamine K2, magnesium, jodium en selenium. Maar ook niet zonder algen en tientallen andere kruiden. Daarom gebruik ik elke dag Vitaily en Green Juice.

Of je nu voor Vitaily kiest (kortingscode = charlieskitchen) dat bestaat uit een simpel dagzakje met deze 6 essentiële stoffen of dat je deze potjes los koopt bij een kwalitatief merk van Vitakruid (kortingscode = echtinbalans), het belangrijkste is dat je deze essentiële stoffen in optimale concentraties binnenkrijgt.

Dus alles even kort samengevat:

 1. Onthoud dat jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw gezondheid, energie en balans!
 2. Investeer daarom dagelijks in de juiste voeding, beweging en ontspanning. (klik hier voor mijn programma).
 3. Slik dagelijks de juiste supplementen (klik hier voor Vitaily), (hier voor Green Juice).
 4. Ontspan en geniet van al het moois om je heen, of dat nou de natuur is of je vrienden.
virus

Herstellen van het virus?

Zo herstel je beter van Corona! 
Of eigenlijk in het algemeen… van een virus.

Ik heb zoveel berichtjes gekregen naar aanleiding van de nieuwsbrief (meld je hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief) en post op Instagram waar ik inging op Mr. C.
Grappig om te ontdekken dat heel veel mensen nog niet wisten dat ik voedingsdeskundige ben en orthomoleculair suppletie deskundige!
Ik ben dus geen arts – voordat ik daar mailtjes en privé berichtjes over ga krijgen – ik geef advies vanuit mijn eigen kennis en ervaring!

Ik heb de drie meest gestelde vragen voor jullie verzameld!

 1. Ik ben na Corona nog zo moe, hoelang duurt dit nog?
  Het virus laat restjes achter in je lichaam, dit noem je ook wel Post Viraal Syndroom. Hoelang het duurt ligt helemaal aan hoe je gezondheid al was voor je het/een virus kreeg en hoe goed je nu voor jezelf zorgt.

  Even de basisregels voor je op een rij:
  * elke dag buiten wandelen – zuurstof en bewegen is herstellen!
  * dagelijks 2 à 3 stukken fruit;
  * dagelijks 500 gram groente;
  * dagelijks 1.5 tot 2 liter water;
  * een kop brandnetelthee om je lever te ondersteunen;
  * in de ochtend een glas Green Juice (klik hier voor meer info);
  * je dagelijkse basis supplementen (klik hier voor meer info).

  MAAR… dat is de basis. Nu heb je een virus gehad en heeft je lichaam meer ondersteuning nodig. Als je lichaam namelijk niet krijgt wat het nodig heeft in deze situatie kan het ook niet optimaal functioneren. Dan is het ook niet gek dat je zo moe blijft – je lichaam moet keihard werken zonder de juiste benzine 😉

  Leg elke ochtend een vitamine B12 tablet onder je tong. Deze is kwalitatief goed (kijk hiermet kortingscode echtinbalans).

  Ik heb altijd mijn natuurlijke kuurtje Ribus Nigrum in het keukenkastje staan. Bestel 1 flesje en gebruik zoals staat aangegeven op de verpakking. Deze ondersteunt specifiek het lichaam bij het verwijderen van de virusrestjes. (Kortingscode is echtinbalans en hier vind je de Ribus Nigrum).

  Daarbij zet ik ook een natuurlijk “kuurtje” van extra probiotica in en dat is DEZE.

  Wil je echt je lichaam goed ondersteunen en opschonen, lees de rest dan ook goed!

 2. Wat kan ik doen om mijn smaak en reuk sneller terug te krijgen?
  Je lichaam ondersteunen om virusrestjes uit je lichaam te krijgen. En je lichaam goed ondersteunen met de juiste supplementen. Zo is al bewezen dan zink ontzettend belangrijk is. Meer dan de basis hoeveelheid die je normaal dagelijks nodig hebt. De basis zit al in je dagelijkse basis supplementen van Vitaily (klik hier voor meer info).
  Maar nu heb je extra nodig en daarom raad ik DEZE aan. Met de code echtinbalans krijg je korting! Hier zit overigens ook koper in dat er ook aan bijdraagt. Wil je echt je lichaam goed ondersteunen en opschonen lees de rest dan ook goed!

 3. Welke klachten kan het virus achterlaten en hoe herken ik deze?
  Ik heb zelf 1,5 jaar terug een heftig griepvirus gehad dus weet maar al te goed hoe je lichaam nog kan na-kwakkelen. Het ervaren van een zwaar lichaam en pijnlijke spieren. Veel voorkomende klachten zijn ook opgezette klieren, een opgezette buik, terugkerende vermoeidheid, vaag in je hoofd (hoofd vol watten noem ik het ook wel eens), hoge ademhaling, maar ook smaak en reuk die weg is of slecht terugkomt.
  De restjes van het virus wil je uit je lichaam hebben zodat je weer een sterk immuunsysteem kan opbouwen. Dit geldt bij elk (griep)virus!

Een hoop informatie maar wel hele waardevolle tips waar jullie weer mee verder kunnen. Eerdaags houd ik een Q&A waarin ik vragen van jullie ga beantwoorden in video-vorm en die ik in de nieuwsbrief ga delen. Houd mijn Instagram in de gaten om jouw vraag achter te kunnen laten!

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders