Symflora® Basis Hoogwaardige Pre- en Probiotica - Charlie's Kitchen

Symflora® Basis Hoogwaardige Pre- en Probiotica

Ik denk dat iedereen weleens heeft gehoord van probiotica, maar prebiotica is voor veel mensen iets nieuws. Ik leg je in dit artikel het verschil uit en het belang van deze twee bacteriën. Daarnaast vertel ik je over mijn ervaring met de Symflora® Basis Hoogwaardige Pre- en Probiotica.

Waarom zijn deze bacteriën belangrijk voor ons?

Deze goede bacteriën – en die noemen we probiotica – doen héél veel voor dat prachtige mooie lichaam van ons. Als eerste zorgen ze ervoor dat onze darmflora wordt beschermd. Ik zie het als soldaatjes. Probiotica vecht tegen de slechte bacteriën en schimmels die ons lichaam binnendringen!

Deze soldaatjes (goede bacteriën) helpen ook bij het laten functioneren van je immuunsysteem (een ander leger aan helden dat voor jou klaarstaat!), maar het kan ook klachten van een depressie verminderen en zorgen voor een mooie huid.

Want alles start in je darmen! Heb jij gezonde darmen die je voedingsstoffen goed opnemen, dan kan je huid mooi stralen. Dan moet je dus wel voedzaam eten, een gezonde darmflora hebben en voldoende water drinken 😉

Je bent wat je opneemt

Je darmflora is ongelooflijk belangrijk voor je gezondheid en het is dus zaak om deze gezond te houden. Voeding speelt daarbij een grote rol en is zeker van invloed op onze darmflora. Überhaupt heeft alles wat je eet trouwens invloed op je lichaam en al helemaal als het aankomt op het functioneren van je darmen!

Heel simpel uitgelegd. Er staat een leger aan soldaten klaar in je darmen om te vechten tegen die schimmels en slechte bacteriën, maar als jij alleen maar niet voedzaam eten naar binnen werkt is het leger op een gegeven moment niet meer opgewassen tegen alles waarmee ze aangevallen worden!

Wanneer je leger keer op keer wordt aangevallen zullen er niet veel soldaten overleven. En het kan jaren duren voordat je leger weer is opgebouwd! 

Wat zijn probiotica en prebiotica?

Probiotica is de term die we gebruiken voor de goede bacteriën die nodig zijn voor je darmflora. Dit zijn dus je leger aan soldaatjes. Prebiotica is het voedsel dat deze goede bacteriën nodig hebben om te kunnen blijven bestaan. Zoals Popeye spinazie nodig heeft 😁

Beide zijn dus superbelangrijk voor je gezondheid, je hebt beide nodig voor een goed werkend darmstelsel.

Maar hoe zijn de rollen verdeeld?

  • Probiotica: de levende goede bacteriën die je verkrijgt uit bepaalde voeding of supplementen. Ze zijn ontzettend belangrijk voor je gezondheid.
  • Prebiotica: de vezels die afkomstig zijn van bepaalde koolhydraatrijke voedingsmiddelen die als voedsel dienen voor de probiotica.

Waarom Symflora® Basis Hoogwaardige Pre- en Probiotica?

Als voedingsdeskundige en orthomoleculair suppletie deskundige werk ik al jaren samen met Vitakruid. Dat houdt in dat ik dit hoogwaardige supplementen vind die ik mijn cliënten voorschrijf indien nodig. Uit onderzoek blijkt dat een probioticum met meerdere stammen effectiever is dan probiotica met slechts één stam. Met deze kennis in het achterhoofd van Vitakruid hebben ze bij Symflora® Basis gekozen voor een formule met maar liefst acht verschillende stammen! Verpakt per zakje zodat het optimaal beschermd is tegen vocht, licht en lucht!

Dagelijks op de nuchtere maag in de ochtend met lauw water mengen en drinken. Voor iedereen aan te raden die medicijnen gebruikt of heeft gebruikt, een onregelmatige stoelgang ervaart (vergeet niet het eetpatroon dat ook mag veranderen), of last heeft van energieschommelingen, een onzuivere huid of opgeblazen gevoel.

BESTEL HIER JE PROBIOTICA MET 10% KORTING. GEBRUIK DE CODE: ECHTINBALANS

Wist je dat Vitakruid nog veel meer supplementen heeft? Bijvoorbeeld deze vitamine B12.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders