Knapperige bananenchips

Knapperige bananenchips

Ik kreeg laatst een zak met granola voor door mijn yoghurt. In deze granola zaten o.a. knapperige bananenstukjes. Voor ik het wist stond ik elke dag stiekem uit de zak te snoepen. Tijd voor een eigen recept van Christa om ons bananenhart sneller te laten kloppen!

Smile like a monkey with a new banana

De banaan. Mijn favoriete stukje fruit. Boordevol vezels, kalium en vitamine B. Maar wist je ook dat een banaan goed is voor je hartfunctie?

Ik eet elke dag een banaan, soms een halve soms een hele. Soms in bananenbrood of in een smoothie, soms op een rijstwafel met pindakaas. De banaan bevat gemiddeld 125 calorieën maar de gezondheidsvoordelen vind ik een stuk belangrijker. Eet de banaan het liefst rijp!

knapperige bananenchips, gezonde chips

Bananenchips

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 bananen
  • Snuf kaneel
  • Snuf zeezout
  • Sap van 1/2 citroen
  • Eventueel nog wat chilipeper voor de liefhebber
  1. Verwarm de oven voor op 80 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de bananen in dunne plakjes (de dikte van een euromuntstuk ongeveer)
  4. Leg de plakjes banaan op de bakplaat en besprenkel met de citroensap. Daarna doe je er de kaneel & zeezout overheen.
  5. Zet ongeveer een uur in de oven, draai dan de plakjes banaan om en zet nog een uur in de oven. Houd ze wel even in de gaten, zodat ze niet verbranden.
  6. Laat deze gezonde chips goed afkoelen voor een knapperig resultaat.

Liefs,
Charlie & Christa

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

9 + 3 =