Twix koeken maar dan voedzaam! - Charlie's Kitchen

Twix koeken maar dan voedzaam!

twix koeken, twix, gezonder, voedzaam

Net zo dol op Twix, koekjes of (en) caramel als mijn vrienden? Dan heb ik het ideale recept vandaag voor je. Namelijk Twix koeken, maar net even met wat voedzamere ingrediënten en ook nog eens gruwelijk lekker!

Een koek voor meer balans?

Ik wil toch even iets delen. Heel veel van mijn cliënten uit mijn “voor altijd energiek en slank” programma (ik werk als voedingsdeskundige) denken dat als ze gezonder eten ze ook lekkerder in hun vel komen te zitten. Lekker in je vel zitten heeft voor iedereen een andere betekenis. Misschien meer energie, strakker in je vel of goed afvallen. 

Ik wil je vandaag iets meegeven. Je krijgt meer energie als je voedzamere keuzes maakt, want je zorgt voor de juiste brandstof. Jouw lichaam kan dus steeds beter functioneren. Word je ook slanker van voedzamer/gezonder eten? Niet per se, je wordt slanker van minder en anders eten, de combinatie. 

Dus ga genieten van deze koek, maar denk niet dat je er onbeperkt van kan eten. Want alles waar TE voor staat is niet goed voor je!

twix koeken, twix, gezonder, voedzaam

Het makkelijkste recept voor deze Twix koeken

Wat heb je nodig:
(bakblik vorm van 10×15 cm)

 • 200 gram kokosolie
 • 300 gram speltmeel of havermeel (havermout gemalen kan ook)
 • 10 el agave siroop of honing
 • 300 gram zachte verse dadels
 • 50 gram cacao (ik gebruik deze)
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Bedek het bakblik met bakpapier.
 3. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur of in de magnetron
 4. Meng het gekozen meel met 8 eetlepels agave siroop of honing en de helft van de gesmolten kokosolie tot een deegbal.
 5. Druk het deeg met een eetlepel uit over de bodem van het bakblik en zet dit 12-15 minuten in de oven.
 6. Belangrijk is dat je het goed laat afkoelen.
 7. Snijd de verse dadels in kleine stukjes (ontpit) en meng dit met de kokosolie.
 8. Verdeel dit mengsel vervolgens over de afgekoelde bodem.
 9. Meng vervolgens de cacao (daily choco is favoriet) met 2 eetlepels agave siroop en de rest van de kokosolie en verdeel dit weer over de vorige laag heen.
 10. Zet de Twix minimaal een nacht in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.
 11. Snijd in 8 stukken of 16 repen.

Je kunt de repen prima een tijdje in de koelkast goed houden dus je hoeft ze echt niet allemaal achter elkaar op te eten 🤣

PS de smaak te pakken van cake die naar iets anders smaakt? Deze is ook onwijs lekker!

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders