Gezonde chocoladecake die naar Bounty smaakt - Charlie's Kitchen

Gezonde chocoladecake die naar Bounty smaakt

Ik kan het zelf nog amper geloven, maar het bestaat echt weet ik nu dankzij mijn topper Christa. Ze dook de keuken in om een hemelse cake te maken waar je van gaat kwijlen. Een gezonde chocoladecake die naar Bounty smaakt!

Let’s go coconuts

In het recept maak ik gebruik van kokosyoghurt en ik vertel jullie graag iets over dit bijzonder lekkere kokosdessert. Kokosyoghurt is plantaardig en bevat geen lactose. Kokosyoghurt is dus eigenlijk een yoghurt op basis van kokosmelk. Er word zuivere gist gebruikt bij het omzetten van de melk in yoghurt. Als je naar de voedingswaarden kijkt zul je best schrikken, want het bevat een hoog gehalte aan vet. Vet bevat veel calorieën, dus eet dit altijd met mate voor de broodnodige balans.

Gezonde chocoladecake die naar Bounty smaakt

Benodigdheden: cakevorm 23 cm,

Wat heb je nodig:
(voor 1 cake)

 • 200 gram volkoren speltmeel
 • 2 eieren
 • 125 gram kokosyoghurt
 • 4 el kokosolie
 • 4 el honing
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 tl gember
 • 1/4 tl nootmuskaat
 • 1 tl vanille poeder
 • 2 tl kaneel

Garnering:

 • 50 gram chocolade ( 85%)
 • 4 el geraspte kokos
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe de eieren en de kokosyoghurt in de keukenmachine en laat even draaien.
 3. Het meel, de kruiden en de bakpoeder voeg je toe aan het mengsel van ei- en kokosyoghurt. Zet de keukenmachine weer even aan.
 4. Voeg nu de gesmolten kokosolie en de honing toe en zet weer even aan.
 5. Pak een bakblik (20 cm) met daarin een bakpapiertje en doe het mengsel erin.
 6. Zet het bakblik zo’n 30 minuten in de oven.
 7. Smelt de chocolade au bain-marie.
 8. Zodra de cake afgekoeld is, haal je deze uit het bakblik en giet je de chocolade erover heen.
 9. Bestrooi de cake tenslotte met wat geraspte kokos.

Gezonde chocoladecake die naar Bounty smaakt

Christa bakt wel vaker gezonde lekkere dingen. Had je haar chocoladetaart al geprobeerd (klik hier)?

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Gezonde chocoladecake die naar Bounty smaakt”

 1. Pingback: Ontbijtpannenkoekjes, mager en eiwitrijk! - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches