Verse BBQ pizza met mozzarella en kip + vega optie! - Charlie's Kitchen

Verse BBQ pizza met mozzarella en kip + vega optie!

BBQ pizza, vers, Tante Fanny, pizzadeeg

Er is niks lekkerder dan een verse pizza die blijft plakken aan je gehemelte. Bij de eerste heerlijke lentedag deden wij de BBQ aan, want JA… pizza kan supermakkelijk op de BBQ. En dat verse deeg hoef je dus niet zelf te maken. Ik deel vandaag mijn geheim plus de toppings!

Waarom geen half om half pizza?

Met voldoende vrienden over de vloer tijdens de lente-BBQ wil ik iedereen natuurlijk iets lekkers serveren. Aangezien er een aantal vegetariërs aanwezig waren raakten Kim en ik geïnspireerd en besloten om van elke pizza OOK een vega variant maken. Want zo makkelijk kan het namelijk zijn 😉

Vandaag delen wij pizza met o.a. ricotta, mozzarella, ui, kip en nog veel meer!

Scrol je mee naar het recept?

BBQ pizza, vers, Tante Fanny, pizzadeeg

De lekkerste lente pizza die er is!

Zoals ik al zei aan het begin van deze blog hebben wij deze BBQ pizza gemaakt mer vers deeg. En nee, ik heb dat niet allemaal staan rollen in de keuken. Ik heb namelijk de verse pizzadeeg van Tante Fanny weer teruggevonden nadat ik op een supertoffe workshop van hun ben geweest! Ik maakte er ooit deze pizza met truffelmascarpone mee. 

Met de pizza op de BBQ wil ik je inspireren en laten zien dat je met kant-en-klaar deeg ontzettend lekkere pizza’s (en flammkuchen) op de BBQ kan maken. Heb jij hier wel eens aan gedacht? 

BBQ pizza, vers, Tante Fanny, pizzadeeg

Allright, dan nu ECHT het recept van de BBQ pizza

Wat heb je nodig:

 • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg
 • 200 gram ricotta
 • 100 gram gerookte kip
 • 1 zakje mini mozzarellas
 • 75 gram geraspte extra belegen kaas
 • 100 gram gebakken oesterzwammen
 • 2 uien, in halve maantjes gesneden
 • 20 gehalveerde gele kerstomaten
 • Zout, peper
 • Honing-mosterd dressing

En verder nog

 • 1 pizzasteen
 • 1 el semolina (fijn griesmeel)
 1. Het deeg past waarschijnlijk niet in een keer op de steen, dus snijd deze in tweeën. Je kunt een pizza met een vega helft maken en een met kip (zoals wij) of twee losse pizzas.
 2. Strooi een beetje semolina of bloem op de werkbank. Smeer de halve bodems in met ricotta, strooi hier de geraspte kaas over en verdeel de mozzarellabolletjes over de pizza. Strooi de uien erover.
 3. Leg nu de oesterzwammen aan de ene kant en de kip aan de andere kant van de pizza. Maak af met een beetje zout en peper.
 4. Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, ongeveer 220 °C.

Meer over indirecte bereiding vind je HIER

 • Plaats de pizzasteen op het grillrooster, bestrooi met semolina en verwarm voor gedurende 10 minuten.
 • Strooi de semolina over de steen en schuif dan de pizza erop. De semolina zorgt ervoor dat jouw pizza straks niet vastgeplakt zit aan de steen. Daar kan je trouwens ook heel handig het papier voor gebruiken dat onder het deeg zit!
 • Bak de pizza gedurende 10 minuten, of totdat de zijkant van het deeg goudbruin en de kaas gesmolten is.
 • Maak de pizza af met de zongedroogde tomaatjes en wat honing-mosterd dressing.
 • Bereid hierna de volgende pizza op precies dezelfde wijze op de barbecue.
BBQ pizza, vers, Tante Fanny, pizzadeeg

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders