Net zo dol op Twix, koekjes of (en) caramel als mijn vrienden? Dan heb ik het ideale recept vandaag voor je. Namelijk Twix koeken, maar net even met wat voedzamere ingrediënten en ook nog eens gruwelijk lekker!
Een koek voor meer balans?
Ik wil toch even iets delen. Heel veel van mijn cliënten uit mijn “voor altijd energiek en slank” programma (ik werk als voedingsdeskundige) denken dat als ze gezonder eten ze ook lekkerder in hun vel komen te zitten. Lekker in je vel zitten heeft voor iedereen een andere betekenis. Misschien meer energie, strakker in je vel of goed afvallen.
Ik wil je vandaag iets meegeven. Je krijgt meer energie als je voedzamere keuzes maakt, want je zorgt voor de juiste brandstof. Jouw lichaam kan dus steeds beter functioneren. Word je ook slanker van voedzamer/gezonder eten? Niet per se, je wordt slanker van minder en anders eten, de combinatie.
Dus ga genieten van deze koek, maar denk niet dat je er onbeperkt van kan eten. Want alles waar TE voor staat is niet goed voor je!
Het makkelijkste recept voor deze Twix koeken
Wat heb je nodig:
(bakblik vorm van 10×15 cm)
- 200 gram kokosolie
- 300 gram speltmeel of havermeel (havermout gemalen kan ook)
- 10 el agave siroop of honing
- 300 gram zachte verse dadels
- 50 gram cacao (ik gebruik deze)
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bedek het bakblik met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur of in de magnetron
- Meng het gekozen meel met 8 eetlepels agave siroop of honing en de helft van de gesmolten kokosolie tot een deegbal.
- Druk het deeg met een eetlepel uit over de bodem van het bakblik en zet dit 12-15 minuten in de oven.
- Belangrijk is dat je het goed laat afkoelen.
- Snijd de verse dadels in kleine stukjes (ontpit) en meng dit met de kokosolie.
- Verdeel dit mengsel vervolgens over de afgekoelde bodem.
- Meng vervolgens de cacao (daily choco is favoriet) met 2 eetlepels agave siroop en de rest van de kokosolie en verdeel dit weer over de vorige laag heen.
- Zet de Twix minimaal een nacht in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.
- Snijd in 8 stukken of 16 repen.
Je kunt de repen prima een tijdje in de koelkast goed houden dus je hoeft ze echt niet allemaal achter elkaar op te eten 🤣
PS de smaak te pakken van cake die naar iets anders smaakt? Deze is ook onwijs lekker!