Als echte tosti-freak blijf je van alles proberen. Wat dacht je van deze tosti met aubergine en hummus, dus zonder gesmolten kaas. Dat is gek hé? Maar zo lekker! Deze tosti is lekker vegetarisch maar je kan het zelf natuurlijk zo gek maken als je wil.

Vezelrijk

Vezels zijn zo belangrijk voor onze darmwand, stoelgang en opname van voedingsstoffen. Vezels smeren letterlijk de binnenkant van onze darmen. De darmwand. Als deze gezond is en vol aan goede bacteriën, dan hebben wij een optimale opname van voedingsstoffen. Maar vezels zijn ook belangrijk voor onze stoelgang na de vertering. Daarom raad ik mensen altijd volkorenbrood aan, deze bevat namelijk van alle broodsoorten de meeste vezels!

tosti met aubergine en hummus

Volkoren tosti met aubergine en hummus

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 (volkoren) boterhammen
  • 1 el hummus
  • 1 tl rode pesto
  • 1/2 aubergine
  1. Was en snij de aubergine in plakjes van ongeveer 0,5 cm en bak deze goudbruin aan beide kanten in een droge koekenpan;
  2. Besmeer 1 boterham met hummus, ik had hummus met zongedroogde tomaat;
  3. De andere boterham besmeer je met de pesto;
  4. Leg de plakjes aubergine op het laagje hummus doe de andere boterham er bovenop en bak allebei de kanten knapperig bruin in een koekenpan of tosti ijzer.

Liefs,
Charlie & Christa (wie is Christa)

P.S.: Op zoek naar een andere tosti of geroosterd brood? Deze verrassende combi van geitenkaas en mango wil je niet missen (klik hier)!