Als echte tosti-freak blijf je van alles proberen. Wat dacht je van deze tosti met aubergine en hummus, dus zonder gesmolten kaas. Dat is gek hé? Maar zo lekker! Deze tosti is lekker vegetarisch maar je kan het zelf natuurlijk zo gek maken als je wil.

Vezelrijk

Vezels zijn zo belangrijk voor onze darmwand, stoelgang en opname van voedingsstoffen. Vezels smeren letterlijk de binnenkant van onze darmen. De darmwand. Als deze gezond is en vol aan goede bacteriën, dan hebben wij een optimale opname van voedingsstoffen. Maar vezels zijn ook belangrijk voor onze stoelgang na de vertering. Daarom raad ik mensen altijd volkorenbrood aan, deze bevat namelijk van alle broodsoorten de meeste vezels!

tosti met aubergine en hummus

Volkoren tosti met aubergine en hummus

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 (volkoren) boterhammen
  • 1 el hummus
  • 1 tl rode pesto
  • 1/2 aubergine
  1. Was en snij de aubergine in plakjes van ongeveer 0,5 cm en bak deze goudbruin aan beide kanten in een droge koekenpan;
  2. Besmeer 1 boterham met hummus, ik had hummus met zongedroogde tomaat;
  3. De andere boterham besmeer je met de pesto;
  4. Leg de plakjes aubergine op het laagje hummus doe de andere boterham er bovenop en bak allebei de kanten knapperig bruin in een koekenpan of tosti ijzer.
Vergeet mij niet te taggen op social media, ik ben zo benieuwd naar jullie creaties!

Liefs,
Charlie & Christa (wie is Christa)

P.S.: Op zoek naar een andere tosti of geroosterd brood? Deze verrassende combi van geitenkaas en mango wil je niet missen (klik hier)!

YES!!! Mijn eigen kookboek!

De afgelopen maanden ben ik achter de schermen keihard bezig geweest met mijn droom: een eigen kookboek uitbrengen. En niet zomaar een kookboek. Een betaalbaar kookboek dat ervoor zorgt dat jij met gemak heerlijke en vooral voedzame maaltijden op tafel krijgt. Dat je smaakpapillen worden verrast en dat jij punten scoort bij degene waar jij misschien voor kookt.

Een boek dat je dagelijks kunt openslaan voor inspiratie, met makkelijke ingrediënten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Een boek met genoeg variatie zodat jij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor jij gaat bruisen van energie. En misschien wel het allerbelangrijkste: #ECHTINBALANS!

Wil jij ook met gemak gezonde en lekkere recepten op tafel zetten?

Pre-order mijn eerste kookboek dan hier of klik op de knop hieronder.