Hoe tof is dit, deze week stellen we alweer teamlid nummer 5 van Team Charlie voor, namelijk Christa. Een hele bijzondere, mooie meid met vooral heel veel kennis.

Deze kennis is echt een aanwinst voor mijn platform en ik ben dan ook heel blij dat we hiermee nog meer volgers kunnen inspireren. Lees maar snel mee!

Wie is Christa?

Naam: Christa Takens
Leeftijd: 34 jaar
Woonplaats: Bodegraven
Hobby’s: Koken, hardlopen, yoga, bokszaktraining

Waar ken je Charlie van?

Ik ken Charlie via social media en volg haar al vanaf de start van ‘Charlie’s Kitchen’. Haar enthousiasme in alles wat ze doet werkt aanstekelijk en zorgde er onder andere voor dat ik onmiddellijk een mail stuurde toen ik haar oproep zag voor uitbreiding van haar team! Binnen een week zaten we samen aan een kop thee plannen te maken. YEAH!

Ze is een ontzettend inspirerende dame en een enorme lieverd. Ik vind het super leuk om lid te zijn van haar team en op deze manier nog meer mensen te inspireren om betere/gezondere keuzes te maken.

Wat voor werk doe je?

Onlangs ben ik gestart als zelfstandig orthomoleculair voedingsdeskundige & suppletie adviseur. Ik vind het leuk om te laten zien dat gezonde voeding ontzettend veel impact kan hebben op zowel lichaam als je geest. Je lichaam voorzien van de juiste voedingsstoffen betekent niet alleen dat je fysiek verandert, ook mentaal kan het veel voor je doen. Zo zijn je darmen bijvoorbeeld onlosmakelijk verbonden met je brein. Ik hoef je dus niet te vertellen dat wat je in je mond stopt van invloed is op hoe je in je vel zit.

Leg eens uit?

Het kan dus van grote waarde zijn om eens te kijken naar je voedingspatroon!

Gezonde voeding is altijd de basis, maar soms kan suppletie een boost geven aan je gezondheid en je net dat extraatje geven dat je nodig hebt. Veel voedingsstoffen werken als een ‘team’ samen en zijn alleen in combinatie maximaal actief. Je kunt je vast wel voorstellen dat wanneer je een lange periode bepaalde voedingsstoffen onvoldoende binnen krijgt, je lichaam gaat protesteren en er verschillende klachten kunnen ontstaan. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ook bij bepaalde ziektes kan suppletie soms uitkomst bieden, vaak is er namelijk een tekort aan bepaalde nutriënten. Deze tekorten kun je gemakkelijk door middel van een suppletieplan weer aanvullen. Iemand begeleiden naar een fit(ter) en gezond(er) leven is iedere keer weer een geweldige uitdaging en maakt dit de leukste job die er is. Neem maar eens een kijkje op mijn  website.

Team Charlie Christa

En ontspanning?

Waar haal je je ontspanning uit?

Yoga staat bovenaan mijn ‘ontspanningslijstje’. Eén keer per week volg ik een vinyasa flow les. Yoga geeft mij rust in mijn lijf, maar vooral ook in mijn hoofd. Zodra ik op mijn yogamat zit valt de spanning van me af en hoef ik helemaal niets meer, heerlijk! Nu de dagen weer korter worden vind ik het heerlijk om ’s  ochtends thuis mijn yogamatje uit te rollen, ik steek kaarsjes aan, zet een muziekje op en doe wat korte oefeningen.

Of ik neem even de tijd voor een korte meditatie. Relaxter kun je je dag niet beginnen vind ik. Koken staat op de tweede plek! Na een drukke dag zet ik graag een muziekje aan om vervolgens lekker de keuken in te duiken om weer iets nieuws uit te proberen. Ik sport vier keer per week en ook dat voelt als ontspanning, net als een blokje om met onze hond Fien of een wijntje drinken met een vriendin.

Hoe belangrijk is ontspanning voor jou?

Ontspanning is voor mij een must om te kunnen functioneren. Als werkende moeder ren ik vaak van werk naar school en van school naar sportclubs. Tussen de bedrijven door probeer ik dan nog even de supermarkt in te duiken zodat er ook nog een gezonde maaltijd op tafel verschijnt.

En dan heb ik het nog niet over alle andere (huishoudelijke) taken waarvan verwacht wordt dat ik deze uitvoer 😉 Het is ‘even’ dit en ‘even’ dat, maar uiteindelijk is het een hele uitdaging om alles in goede banen te leiden. Een moment van ontspanning is voor mij dan ook noodzakelijk.

En binnen Team Charlie?

Wat is je functie binnen team Charlie?

De volgers van Charlie’s Kitchen ga ik informeren over supplementen. Ik zal artikelen schrijven waarbij ik dieper in ga op de vele functies van diversen vitamines, mineralen, sporenelementen en andere belangrijke nutriënten. Ik zal bijvoorbeeld antwoord geven op vragen als: ‘Wat kan een bepaalde vitamine of mineraal voor je betekenen?’ ‘Wat is de best opneembare vorm?’ En ga zo maar door.

Voor mij een fantastische uitdaging om de volgers van Charlie’s Kitchen de tips en trics te geven op dit gebied.

Wat is je relatie met voeding?

Mijn relatie met voeding is niet altijd zo geweest zoals die nu is. Er was een tijd dat ik ontzettend gefocust was op ‘gezond’, mijn eten moest altijd gezond zijn, iedere dag sporten was ook een must. Een bepaald gewicht hebben was voor mij ontzettend belangrijk. Nu ga ik daar heel anders mee om. Na ruim een jaar niet gesport te hebben i.v.m. een vervelende knieblessure zitten er wat extra kilo’s aan. Die mogen er van mij wel weer af en ik heb er alle vertrouwen in dat die kilo’s wel weer zullen verdwijnen.

Ik ben sinds een aantal maanden weer aan het sporten en ik merk dat ik langzaam aan wat gewicht verlies en dat is prima. Het voelt veel beter om te sporten en gezond te eten omdat je het fijn vind om te bewegen en goed voor jezelf wil zorgen, dan dat je dat doet om op gewicht te blijven en heel streng voor jezelf bent.

Genieten is ontzettend belangrijk en heel gezond ook trouwens!

Wat is je ultimate guilty pleasure?

Net zoals velen vrouwen.. Chocolade en wijn natuurlijk!

Welkom bij Team Charlie, Christa!

Liefs,
Charlie