Jord Althuizen zijn beste hotdog van de bbq - Charlie's Kitchen

Jord Althuizen zijn beste hotdog van de bbq

In het kookboekenlandschap verschijnen er zoveel juweeltjes dat het bijna lastig is om tussen de bomen het bos te zien. Gelukkig hou ik voor Charlie’s Kitchen alle nieuwe publicaties in de gaten, zodat jullie niets meer hoeven te missen. Vanaf nu weer regelmatig (thema)overzichten met de tofste releases én iedere maand een kookboek van de maand. Deze keer Burgers & Bites van Jord Althuizen.

Burgers & Bites

Auteur: Jord Althuizen
ISBN: 9789021575957
Kopen? Klik hier

Boek nummer 6? Barbecueën is toch een beetje kippenpootjes zwart grillen en stokbroodjes met kruidenboter naar binnen schuiven?

Als jouw ideale barbecue er zo uitziet, ga ik je echt niet tegenhouden. Maar dat is precies wat me jaren heeft tegen gestaan; het massale, het eentonig en het verzuipen van taai vlees onder een lading goedkope knoflooksaus. Ik ben Jord Althuizen, Jeroen Hazenbroek en al die andere barbecue pioniers intens dankbaar dat je ook intens lekkere gerechten op hete kolen kunt bereiden. En ook in boek nummer zes weet Jord barbecueën weer naar een hoger plan te tillen. 

Maar die Jord doet toch vet ingewikkelde dingen op en naast de barbecue?

Ok! Ok! Mijn grote BBQ held – ja, hij ontstijgt bij mij de Jamie status – heeft de barbecue uitdaging uitgevonden, afgelikt en verbeterd. Maar vrees niet: Burgers & Bites is zijn meest toegankelijke boek tot nu toe met Burgers, hotdogs, wraps en nasty milkshakes. Hij heeft over zijn hart gestreken en zelfs spiesjes aan het repertoire toegevoegd.

Huh? Is die Jord van zijn geloof gevallen dan?

Nee, hoor! Hij gelooft nog steeds dat je een gerecht beter heel goed kunt maken in plaats van een heel pakket van de discount grootgrutter op de barbecue kunt mikken. Dus alle gerechten zijn maaltijdwaardig. Wat dacht je van Griekse Souvlaki spiezen? Of een goed gevulde Elvis Burger? Mijn favorieten zijn de soft taco’s die hij met de lekkerste zeevruchten-groente-relish combinies vult.

hotdog, barbecue, Jord Althuizen, burgers & bites, Chili Chees Dogs

Chili Cheese Dogs uit ‘Burgers & BBQ Bites’

Wat heb je nodig?
(voor 4 stuks)

Voor de chili

 • 500 gram rundergehakt
 • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
 • 1 witte ui, fijngehakt
 • 2 tl uienpoeder
 • 2 tl knoflookpoeder
 • 1 el chilipoeder
 • 1 el gerookte paprikapoeder
 • 3 el passata
 • 1 tl komijn
 • 3 el pittige BBQ-saus
 • 50 ml bier (wij gebruikten Hertog Jan)

De broodjes zelf

 • 4 hotdogs (ik gebruikte de gerookte kipknakworsten van Jumbo)
 • 4 hotdog broodjes
 • 100 g geraspte cheddar
 • 1 rode ui, fijngehakt
 • 2 el green jalapeño relish (Santa Maria)
 • 2 el verse koriander
 1. Zet een grote braadpan op het vuur. Doe alle ingrediënten voor de chili in de pan en verwarm rustig. Laat ruim een uur pruttelen op laag vuur.
 2. Verwarm de worsten volgens de verpakking.
 3. Snijd de broodjes in de lengte in en grill de hotdog broodjes kort in een voorverwarmde oven op 200 graden.
 4. Doe de hotdog in het broodje. Mik daar de chili op en bestrooi royaal met geraspte cheddar. Zet nog even kort in de oven tot de kaas is gesmolten.
 5. Maak af met met de fijngehakte rode ui, green jalapeñorelish en korianderblaadjes.

Wat is er nog meer handig aan dit boek?

Wat ik misschien nog wel het fijnste vind is dat je serieus alles uit dit boek ook in een handomdraai op tafel zet vanuit de keuken. En dat is misschien raar om te zeggen, maar het gaat niet langer om alleen een stukje vlees grillen maar om een volledig gerecht fabriceren. Dat is precies wat ik bedoel met barbecue naar een hoger plan tillen.

Dus speelde ik een beetje vals bij het maken van het recept en dook de keuken in om Jord zijn Chili & Cheese Dogs te maken. Ik weet het… Van de barbecue is ie nog lekkerder 😉 Maar ik maak het voor jullie even makkelijk. De chili is trouwens ook goddelijk op een los broodje.

Liefs,
Charlie & Kim

PS Een lekkere salade als bijgerecht? Probeer deze met watermeloen dan maar eens!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders