Romige champignonsoep - Charlie's Kitchen

Romige champignonsoep

romige champignonsoep

Niets is lekkerder dan een simpele, romige champignonsoep. Rijk aan vitaminen en mineralen, goed voor je energieniveau en natuurlijk super lekker!

Hoera voor de champignon

Een hele grote HOERA voor de champignon die zeker niet mag ontbreken in onze wekelijkse recepten. Champignons zijn namelijk ook ontzettend belangrijk voor een gezond en goed werkend lijf!

Champignons zijn namelijk rijk aan koper en o.a. B vitaminen. Belangrijk voor onze orgaanconditie en ons energieniveau. Energie is het allerbelangrijkste, zonder energie heb je nergens zin in toch? Een goed werkend lichaam geeft veel natuurlijke energie. Daarom is het belangrijk dagelijks je lichaam te geven wat het echt nodig heeft. 

Dat doe ik ook door mijn dagelijkse supplementen te nemen. Ik schreef er HIER een artikel over. Dit is de basis die iedereen nodig heeft hoe gezond je ook eet 😃

romige champignonsoep

Romige champignonsoep

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 500 gram champignons in plakjes
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel tijm
  • 50 gram bloem
  • 2 middelgrote witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml heet water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 200 ml haverroom (of kookroom)
  • 1 handje verse peterselie

Tip: gebruik ook eens kastanjechampignons in dit recept voor een notige smaak!

Optioneel: voeg wat truffel toe!

  1. Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit een klein beetje boter (10 gram) in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin aan.
  2. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn.
  3. Doe de tijm erbij en roer goed door.
  4. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten tussen de champignons. Voeg vervolgens de bloem toe, roer door en bak een minuutje mee. 
  5. Los het bouillonblokje op in het hete water en giet vervolgens bij de champignons. Roer goed door zodat de klontjes allemaal verdwijnen. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.
  6. Schenk de room erbij en proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken.
  7. Snijd de peterselie fijn en maak de soep hiermee af OF gebruik de truffel!

Natuurlijk heb ik op mijn blog nog veel meer recepten met champignons voor je klaarstaan wat dacht je van deze speedpizza, gevulde champignons en truffelpasta?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders