Speedpizza met champignons en burrata - Charlie's Kitchen

Speedpizza met champignons en burrata

Deze speedpizza met champignons en burrata is weer een fantastisch recept uit het boek van Dafne Schippers. Maar sorry hoor, ik moet het gewoon delen. Echt zo’n recept waar je je vingers bij aflikt!

Dan kan ik zelf wel een pizza bedenken, maar in dit geval gaan alle credits naar deze sprintkoningin!

Speed it up

Soms heb je van die boeken waar je echt naar uitkijkt vanaf het moment dat je weet dat ze uitkomen. Ik heb het standaard bij ieder boek van mijn persoonlijke held Jamie Oliver. En toen ik hoorde dat sprintkoningin Dafne Schippers met een kookboek op de proppen zou komen, was ik meteen blij. Een kleine bekentenis: ik heb bijna op de deurmat zitten wachten toen ik wist dat Dafne Likes naar me toe zou komen. En gelukkig, ze heeft me niet teleurgesteld. Lees hier het volledige kookboek review.

speedpizza

Speedpizza met champignons en burrata

Benodigdheden: koekenpan, oven

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 1 el olijfolie
 • 250 gram champignons, in plakjes
 • 1 teen knoflook, geperst
 • 2 volkoren flatbreads of volkoren tortilla’s
 • 50 gram linzen uit blik, afgespoeld
 • 12 olijven, uitgelekt
 • 5 el passata
 • 1 el verse tijm
 • 1 bolletje burrata
 • 2 handen curly kale of rucola als garnering
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Verhit de olijfolie in een koekenplan en bak hierin de champignons lichtbruin. Voeg de geperste knoflook toe, schep om en laat nog een minuut meebakken.
 3. Bestrijk de flatbread met de passata.
 4. Beleg vervolgens met de champignons, linzen, pompoenpitten en de olijven. Bestrooi met de verse tijm.
 5. Schuif de pizza’s in de oven en bak ze ongeveer 5 minuten.
 6. Scheur tenslotte de burrata aan stukken en verdeel over de pizza’s, samen met de rucola.

Dafne houdt wel van een uitdaging

Leuk om te zien hoe Daphne het een uitdaging vindt om calorierijke recepten, zoals pizza of patat, om te toveren tot een meer gezonde variant. Zoals deze speedpizza die, zoals de naam al doet vermoeden, naast gezond ook nog eens super snel klaar is!

Liefs,

Charlie & Kim

PS: Wist je dat je het recept kunt delen met jouw vrienden? Druk hieronder op één van de icoontjes en wie weet staat jou dit lekkere gerecht wel te wachten morgen!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Ontbijt

Appeltaart smoothie

Avondeten

Plaattaart met geitenkaas en tomaten

Avondeten

Taco cups met gehakt en kidneybonen

1 reactie op “Speedpizza met champignons en burrata”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches