Niets is lekkerder dan een simpele, romige champignonsoep. Rijk aan vitaminen en mineralen, goed voor je energieniveau en natuurlijk super lekker!
Hoera voor de champignon
Een hele grote HOERA voor de champignon die zeker niet mag ontbreken in onze wekelijkse recepten. Champignons zijn namelijk ook ontzettend belangrijk voor een gezond en goed werkend lijf!
Champignons zijn namelijk rijk aan koper en o.a. B vitaminen. Belangrijk voor onze orgaanconditie en ons energieniveau. Energie is het allerbelangrijkste, zonder energie heb je nergens zin in toch? Een goed werkend lichaam geeft veel natuurlijke energie. Daarom is het belangrijk dagelijks je lichaam te geven wat het echt nodig heeft.
Dat doe ik ook door mijn dagelijkse supplementen te nemen. Ik schreef er HIER een artikel over. Dit is de basis die iedereen nodig heeft hoe gezond je ook eet 😃
Romige champignonsoep
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 500 gram champignons in plakjes
- 50 gram boter
- 1 theelepel tijm
- 50 gram bloem
- 2 middelgrote witte uien
- 2 tenen knoflook
- 800 ml heet water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 200 ml haverroom (of kookroom)
- 1 handje verse peterselie
Tip: gebruik ook eens kastanjechampignons in dit recept voor een notige smaak!
Optioneel: voeg wat truffel toe!
- Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit een klein beetje boter (10 gram) in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin aan.
- Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn.
- Doe de tijm erbij en roer goed door.
- Voeg de rest van de boter toe en laat smelten tussen de champignons. Voeg vervolgens de bloem toe, roer door en bak een minuutje mee.
- Los het bouillonblokje op in het hete water en giet vervolgens bij de champignons. Roer goed door zodat de klontjes allemaal verdwijnen. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.
- Schenk de room erbij en proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken.
- Snijd de peterselie fijn en maak de soep hiermee af OF gebruik de truffel!
Natuurlijk heb ik op mijn blog nog veel meer recepten met champignons voor je klaarstaan wat dacht je van deze speedpizza, gevulde champignons en truffelpasta?