Mijn lievelingseten is pizza, maar dan is het de uitdaging om het wel rijk te maken aan voedingsstoffen waar we energie van krijgen! Ik kan je vertellen, dat is met deze pizza roomkaas met zalm en gegrilde courgette zeker weten gelukt!
Hoe meer groen hoe meer energie!
Ik roep het elke dag op mijn Instagram, mijn podcast en ook hier op mijn blog. Eet elke dag voldoende groenten! En dat is 500 gram, maar dan wel lekker variëren in kleuren. Groen is mijn favoriet, een echte energiebooster! Daarom drink ik natuurlijk ook elke dag mijn natuurlijke energiebooster die zo groen is als wat haha. Ik schreef hier trouwens ook een artikel over lees dat hier!
Op deze bloemkoolpizza met roomkaas en zalm zitten maar liefs twee verschillende groenten: courgette en asperges. Beiden laag in calorieën, hoog in vitamientjes en heerlijk van smaak in combinatie met de citroen die ik heb toegevoegd.
Bloemkool pizza?
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 1 pizzabodem, mijn voorkeur gaat uit naar de bloemkoolvariant van Magioni. Maar de courgette is ook waanzinnig lekker!
- 100 gram gerookte zalm
- 1 goede el roomkaas light
- 1 courgette
- 50 gram groene asperges
- 1 el olijfolie
- 1 citroen
- peper en zout
- Bereid de pizzabodem zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Ondertussen snijd je met een kaasschaaf slierten van de courgette. Deze gril je even kort in een pan die je insmeert met de olijfolie (het liefst een grillpan) zodat ze mooie bruine streepjes krijgen.
- Ook de asperges mag je om en om grillen. Denk aan ongeveer 10 minuten totdat ze zacht en bruin zijn.
- Wanneer de pizza uit de oven komt smeer je deze in met de roomkaas light.
- Beleg de pizza met de zalm, courgetteslierten, groene asperges,
- Rasp de citroen en strooi de citroenschil over de pizza.
Optioneel: snijd een halve avocado in maantjes, grill deze bruin en voeg toe op de pizza!
Nog meer pizza ideeën? Deze is ook superlekker!