Luxe borrelplank met vis - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Luxe borrelplank met vis

Om de trend van borrelen met een borrelplank voort te zetten, hebben we vandaag een luxe borrelplank met vis voor jullie. Of het nou een verjaardag is, een vrijdagmiddagborrel of tijdens de feestdagen, deze borrelplank doet het altijd goed!

Luxe, maar niet moeilijk om te maken!

#TEAMCHARLIE Kim kreeg maar liefs 4 borrelplank-boeken op haar deurmat. Tijd om jullie te inspireren met al dit lekkers!  

Borrelplank met vis
Een borrelplank met vis is zo feestelijk!

Vandaag gaan we dus aan de slag met een luxe borrelplank met vis. Kost misschien iets meer werk dan de Oerhollandse borrelplank (druk hier voor het recept) maar dan staat er ook echt wat moois op tafel!

Ons advies: haal je vis wel bij een vishandel of op de markt voor het lekkerste resultaat!

Dit gerecht is een variatie op de Scandinavische plank en is binnen een uur klaar. Hij komt uit het borrelplanken-boek van Sabrina Fauda-Rôle, waarin je inspiratie kunt vinden voor álles: van ontbijtplanken tot planken met landenthema’s.

Snelle Gravad Lax, superlekker!

Wat heb je nodig:

  • 400 gram verse zalm zonder vel (in plakjes van 0.5 cm gesneden)
  • 10 gram dille takjes, fijngehakt
  • 10 gram tafelzout
  • 40 gram kristalsuiker
  • 2 tl roze peper gekneusd
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • Snufje zwarte peper
  1. Meng alle ingrediënten in een kom en zet deze voor minstens een uur in de koelkast.

Susan Aretz heeft smaak. In haar boek Borreltijd legt ze de principes uit van een goede borrelplank en dat is geen hogere wiskunde, dus iedereen kan hiermee uit de voeten. Haar recept voor heerlijke makreelrillette hebben wij vandaag op onze luxe borrelplank met vis staan!

Wat heb je nodig:

  • 250 gram gerookte makreel
  • ½ zure appel, in kleine blokjes
  • 5 kleine augurkjes, in kleine blokjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • ½ tl wasabi
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl sojasaus
  1. Meng alle ingrediënten voorzichtig, zonder de rillette te pletten. De structuur mag grof zijn.
  2. Proef tussendoor of de rillette naar smaak is en voeg eventueel wat extra van jouw favoriete smaakmaker toe.
  3. Breng tot slot op smaak met zout en peper.

Charlie en Kim zijn gek op oesters, dus die mochten op deze luxe visplank ook niet ontbreken. Susan Aretz had voor ons als gin-tonic queens nog een ultieme dressing voor over de oesters!

Wat heb je nodig:

  • 10 oesters
  • 1 el gin
  • 2 el Mediterranean tonic
  • Paar snippers fijngesneden komkommer zonder zaadlijst
  1. Open de oesters, meng de overige ingrediënten tot een dressing en serveer meteen!

Tonijnsalade is het vierde deel van deze luxe borrelplank. Deze kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen of je kunt zelf de makkelijke, skinny versie maken. Het recept vind je hier.

We sluiten af met…

Wat dachten jullie van gevulde eitjes met Hollandse garnaaltjes? Wij zijn er gek op, lekker Hollands en snel klaar. Kunnen we sneller aan de borrel 😉

Wat heb je nodig:

  • 5 eieren, hardgekookt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el roomkaas
  • Snufje gerookte paprikapoeder
  • Druppeltje tabasco
  • 100 gr Hollandse garnaaltjes
  1. Halveer de eitjes en schep voorzichtig het eigeel eruit.
  2. Meng het eigeel met mayo, roomkaas, paprikapoeder, tabasco, zout en peper. Roer daarna voorzichtig de helft van de garnaaltjes erdoorheen.
  3. Vul de eiwitten met het mengsel en strooi de overige garnaaltjes er overheen. 
  4. Maak af met een klein beetje paprikapoeder voor de kleur. Serveer meteen.
  5. Maak de plank af met diverse gerookte vissoorten, zalmsalade en roggebrood of melbatoast. Deze hele plank smaakt trouwens prima met een heerlijk glas bubbels!

Inspiratie haalden wij uit:

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Luxe borrelplank met vis”

  1. Pingback: Voor bij de borrel: makkelijke zalmmousse - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders