Kerstdiner maar dan anders: stamppotbuffet

stamppotbuffet, kerst, kerstdiner

Als dit niet een partijtje origineel is weet ik het ook niet meer; het stamppotbuffet van Kim uit mijn team. Een hit in Noord-Holland tijdens de kerst, dus wij helpen graag mee met inspiratie. Op het menu de Italiaanse rucolastamppot en knolserderijstamppot.

stamppotbuffet, kerst, kerstdiner

1. Stamppot met rucola en bresaola

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 500 gram aardappelen, geschild
  • 200 gram rucola
  • 100 gram cherrytomaten
  • 100 gram roomboter
  • 1 bol knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 gram pesto
  • 1,5 dl melk
  • 100 gram bresaola
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de knoflook in een stuk aluminiumfolie en pof ongeveer 40 minuten.
  2. Zodra de knoflook klaar is, verwarm je de oven voor naar 130 graden. Snijd de cherrytomaten door de helft, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en wat knoflookpoeder. Zet voor 30 minuten in de oven.
  3. Snijd de aardappelen in de tussentijd in stukken, kook gaar en stamp fijn en meng de rucola met de aardappelen.
  4. Stamp met roomboter en de melk tot een puree.
  5. Knijp de helft van de knoflookteentjes uit de gepofte bol. Weer roeren en voeg tot slot de tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de bresaola over de stamppot. Garneer met de pesto.

2. Knolselderijstamppot

stamppotbuffet, stamppot met rucola en bresaola, knolselderijstamppot,

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 800 gram knolselderij
  • 0,5 liter melk
  • 250 gram venkel
  • 25 gram walnoten
  • paar plakjes kipbacon
  • 2 kipsaucijzen
  • ½ bol mozzarella
  • ½ zakje selderij
  • 100 gram zure room
  • peper, zout en nootmuskaat
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipworsten in met een scherp mes en vul de gaatjes met stukjes mozzarella.
  3. Snijd plakjes kipbacon in reepjes en drapeer deze over de worsten naar eigen creativiteit. Zet de worsten voor 30 minuten in de oven.
  4. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Doe de blokjes samen met de melk in een pan. Giet af maar bewaar wat van de melk.
  5. Maak ondertussen de venkel schoon. Snijd de onderkant, de stelen en het groen eraf. Snijd het venkelgroen fijn en bewaar voor garnering.
  6. Snijd de venkelknol in de lengte in plakken van ca. een ½ cm. Schep de venkel in een ruime kom om met de olie.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de venkel in ongeveer 3 minuten om en om.
  8. Snijd ondertussen de selderij grof.
  9. Pureer driekwart van de knolselderij met de selderij, zure room, nootmuskaat en het opgevangen kookvocht met de staafmixer tot een romige puree.
  10. Schep de overige knolselderij door de mix.
  11. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  12. Serveer de stamppot met de gegrilde venkel, bestrooi met walnoten en venkelgroen en leg er een baconworst bij.

Als zo’n stamppotbuffet geen succes is, dan weet ik het ook niet meer!

Liever vegetarische stamppot op het buffet? Dan kun je deze met pompoen of deze met linzen natuurlijk ook op tafel zetten.

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

1 gedachte op “Kerstdiner maar dan anders: stamppotbuffet”

  1. Pingback: Kerst - Kipstoofpot met oregano - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches