Als echte Hollander ben ik dol op aardappelen en dan vooral in de stamppot. We kennen allemaal de standaard spinaziestamppot met een lekkere bal gehakt erbij, maar ik heb mijzelf uitgedaagd en ben de keuken ingedoken met pompoen!

Pumpkin baby!

Ik ben dol op pompoen. Deze fantastische vrucht bevat weinig calorieën, maar veel voedingsstoffen waar ons lichaam heel erg blij van wordt! Zo bevat pompoen veel vezels die goed zijn voor onze spijsvertering, vitamine C voor een hoger energieniveau en calcium voor onze botten en tanden.

En om een extra boost te geven aan je immuunsysteem vind je ook kikkererwten in deze lekkere stamppot. Rijk aan vezels en proteïnen om goed de winter door te komen!

vegetarische pompoenstamppot

Pompoenstamppot

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 flespompoen
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 265 gram kikkererwten
  • 125 gram crème fraîche 
  • 2 tl karwijzaad
  • 210 gram vegetarische balletjes
  • 2 el olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en meng in een kom 1 el olijfolie, karwijzaad en wat peper en zout. Giet dit over de blokjes.
  3. Doe de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoenblokjes 20 minuten in de oven.
  4. Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
  5. Bak ondertussen de vegetarische balletjes in 1 el olijfolie.
  6. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat dit uitlekken.
  7. Maak van de aardappels, de crème fraîche, de kikkererwten en de pompoen een stamppot.
  8. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en serveer de stamppot met de balletjes.

Liefs,

#TEAMCHARLIE