Geroosterde tomatensoep met een bruschetta

kerst, geroosterde tomatensoep met bruschetta. bruschetta

Met deze geroosterde tomatensoep met bruschetta wordt jouw kerst wel een heel groot smakelijk succes. Recept namens mijn moeder, altijd weer een succes. Waarom? Simpel en rete lekker 😉

bruschetta

Wat heb je nodig:

  • 1 ciabatta
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje Bonduelle Ratatouille à la Provençale
  • 1 zakje pijnboompitten
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ciabatta in plakken en smeer de bovenkanten in met wat olijfolie. Halveer de knoflook en wrijf deze over de sneetjes.
  3. Leg de sneetjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze knapperig zijn. Laat even afkoelen.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
  5. Beleg de sneetjes daarna met een lepel Ratatouille en bestrooi met pijnboompitten.

Serveer meteen.

kerst, bruschetta, geroosterde tomatensoep

geroosterde tomatensoep

Wat heb je nodig:

  • ½ kilo tomaten
  • 1 paprika rood
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml groentebouillon

Optioneel: scheutje slagroom

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de groenten ondertussen in stukken, leg ze op een bakplaat en besprenkel met olie. Leg hier ook de tenen knoflook in hun schil tussen.
  3. Zet de bakplaat voor ongeveer een half uurtje in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
  4. Zet een pan op het vuur. Kiep hier de groenten met hun vocht in.
  5. Knijp de teentjes knoflook boven de pan uit en voeg de bouillon toe.
  6. Laat dit een kwartiertje pruttelen en pureer het vervolgens tot een egale soep. Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

Serveer warm en garneer met een beetje slagroom.

Als dit niet een heerlijk voorgerecht is? En weet je wat zo leuk is? Het hoofdgerecht en nagerecht komen ook nog zodat je een compleet menu hebt voor de komende kerstdagen.

Liever een andere soep? Deze was ook heel erg lekker en feestelijk!

wij wensen jullie, ondanks de rare tijd, geweldige feestdagen! Geniet, blijf gezond en let een beetje op elkaar.

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

1 gedachte op “Geroosterde tomatensoep met een bruschetta”

  1. Pingback: Kerstmenu 2020: van ontbijt tot toetje - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches