Simpele maar oh zo lekkere kerstontbijt plank - Charlie's Kitchen

Simpele maar oh zo lekkere kerstontbijt plank

kerstontbijt plank, kerst, ontbijt, boter, wraps, cinnamons Rolls
 

Bij ons thuis – maar volgens mij bij de meeste mensen – is het ontbijt hét hoogtepunt van de feestdagen. Daarom vandaag genoeg inspiratie voor een simpele, maar o zo lekkere kerstontbijt plank! (voor 4 personen)

Rustig beginnen met een vers, door moeders geperst sapje. En eigenlijk is dat hét moment voordat je je de rest van de dag volpropt. Fijn samen zijn.

Zeker nu grote feesten met de Kerst niet mogen, besloten Charlie en ik het kerstontbijt een mooie ereplek te geven.

Samen gezellig aan de ontbijttafel is toch een fantastisch moment?!

kerstontbijt plank, kerst, ontbijt, cinnamon Rolls, boter, wraps

Cinnamon Rolls

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 rol grote croissants
  • 100 gram kaneelsuiker
  • 25 gram roomboter (gesmolten)

Optioneel: Kerstversiering van suiker

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol de croissants uit, smeer de lap in met de boter en strooi hier de suiker overheen.
  3. Rol je lap weer terug in een rol en snijd de rol in zes gelijke plakken. Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven. Let op dit kan per oven verschillen!
  4. Mocht je de cinnamon rolls willen versieren, meng dan 1 el poedersuiker met een paar druppels citroensap tot een glad papje. En maak lijntjes over de rolls. Je kunt hier de suikerversiering eventueel opplakken.
kerstontbijt plank, kerst, ontbijt, cinnamon Rolls, boter, wraps

Zelf kerstboter maken

Vanilleboter

Wat heb je nodig:

  • 1 vanillestokje
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl poedersuiker
  1. Schraap de inhoud uit het vanillestokje en meng dit met de boter en het poedersuiker. Stop de botermassa in een rubberen cakejesvorm. Wij gebruikten een rubberen kerstcakevorm.
  2. Zet voor anderhalf uur in de vriezer en druk de boter er daarna uit. En leg op een mooi schaaltje.
  3. Vanilleboter is lekker op de kerststol en de kerstcakejes maar ook op een croissantje met aardbeitjes!

Gerookt zeezoutboter

Wat heb je nodig:

  • 1 tl gerookt zeezout – wij gebruikten Maldon en dat is verkrijgbaar bij de keurslager of AH
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  1. Meng de boter met het zout. Stop de botermassa in een rubberen cakejesvorm. Wij gebruikten een rubberen kerstcakevorm.
  2. Zet voor anderhalf uur in de vriezer en druk de boter er daarna uit en leg op een mooi schaaltje.
  3. Gerookt zeezoutboter is lekker op een bolletje met een eitje of verse vleeswaren en kun je s avonds prima serveren met een stokbroodje.
kerstontbijt plank, kerst, ontbijt, cinnamon Rolls, boter, wraps

Wrap kerstboom met truffel-kip tonato en geitenkaas

Wat heb je nodig:

  • 3 rode groentewraps (wij gebruikten No Fairytales)
  • 3 oranje groentewraps
  • 150 gram zachte geitenkaas (Bettine)
  • 75 gram rucola
  • 6 el walnoten (fijngehakt)
  • 3 tl honing
  • 150 gram kipham (of gerookte kip in plakjes)
  • 70 gram tonijn op olie (uitgelekt gewicht)
  • 1 el kappertjes
  • 3 el truffelmayonaise
  • 1 tl citroensap
  1. Smeer de rode wraps in met de geitenkaas, strooi hierover de rucola en walnoten en maak af met de honing.
  2. Rol de wraps strak op en doe in een bakje. Leg in de koelkast.
  3. Meng de tonijn met de mayonaise, kappertjes en citroen. Zet de staafmixer erin tot het een gladde massa is.
  4. Beleg de wraps met de kip en smeer de mayonaise hier overheen. Rol strak op en leg in de koelkast.
  5. Haal de wraps er na minimaal een uur uit. Snijd in even grote rolletjes en bouw de kerstboomtoren door telkens een rij van dezelfde kleurtjes op elkaar neer te leggen. Zet vast met een sateprikker.
  6. Maak af met versieringen en kerstige cocktailprikkers.
kerstontbijt plank, kerst, ontbijt, cinnamon Rolls, boter, wraps

Eton mess op de kerstontbijt plank -- SAY WHAT?

Wat heb je nodig:
(voor 4 stuks)

  • 8 kleine merengues (wij gebruikten de citroen, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 200 ml slagroom
  • 12 bramen
  • 4 el lemon curd
  1. Klop de slagroom stijf en hak de merengue in stukjes. Meng de twee door elkaar. De merengue is zo zoet dat je geen slagroom nodig hebt.
  2. Pak vier glaasjes en bouw jouw merengue op: eerst een beetje slagroommengsel, dan lemoncurd, een paar bramen, beetje slagroommengsel en eindig met een braam.

Vergeet je ons niet te taggen met kerst? 🎄🎄🎄🎄🎄

Wij van #TEAMCHARLIE hopen dat je met deze ontbijtplank voldoende ideeën hebt om er een fantastisch ontbijt van te maken. Je kunt de plank natuurlijk net zo uitgebreid maken als je zelf wil. Als je nog leuke ideeën hebt, deel deze dan vooral met ons.

Nog niet voldoende op tafel? Dan zet je deze er toch ook gewoon nog bij?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Simpele maar oh zo lekkere kerstontbijt plank”

  1. Pingback: Kerstmenu 2020: van ontbijt tot toetje - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders