Kerst - Voorgerecht van zalmcarpaccio - Charlie's Kitchen

Kerst – Voorgerecht van zalmcarpaccio

kerst

Het is al weer bijna kerst. Hoog tijd om te bedenken wat er op tafel gaat komen. Wat dachten jullie van een voorgerecht van zalmcarpaccio? Eerder liet ik jullie al de variant zien met kip (klik hier) maar deze zalmcarpaccio is zeker ook een aanrader.

De combinatie van dille en citroen geeft een hele frisse smaak en daardoor vind ik het een heerlijk voorgerecht dat je niet meteen een vol gevoel geeft. Laten we eerlijk zijn, eten doen we genoeg met de kerstdagen. Maar het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven en je moet achteraf geen spijt krijgen van verkeerde combinaties die je eventueel hebt gemaakt tijdens het koken. Over hoe je het beste in balans kunt blijven met de feestdagen kun je lezen in mijn nieuwe blog. (klik hier)

kerst

Zalmcarpaccio

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 300 gram gerookte zalm
 • 4 el kappertjes
 • 1 bosje verse dille
 • 1 citroen
 • 2 sneetjes brood

Optioneel: 2 handen gemengde sla

 1. Pak 2 borden en verdeel de plakjes gerookte zalm over beide borden.
 2. Rasp hierover een beetje van de citroenschil. Snijd de citroen doormidden en knijp over de zalm een beetje van het sap.
 3. Verdeel de kappertjes over beide borden. Zelf houd ik wel van deze smaak. Kijk maar hoeveel jij lekker vindt!
 4. Knip de takjes dille boven de zalm en verdeel over het bord.
 5. Rooster de broodjes, snijd doormidden en serveer eventueel met echte boter.

Voorgerecht van zalmcarpaccio

Ziet dat er niet fantastisch uit? Je krijgt toch direct een feestelijk gevoel met alle kerstspulletjes er zo omheen? Ik hoop dat ik jullie al een klein beetje inspiratie heb kunnen geven. Voor nog meer inspiratie: de menu’s van eerdere jaren staan ook nog online. Hadden jullie die al gezien?

Charlie’s Kerstmenu 1

Charlie’s Kerstmenu 2

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

1 reactie op “Kerst – Voorgerecht van zalmcarpaccio”

 1. Pingback: Kerst – Voorgerecht van zalmcarpaccio – WP RSS Aggregator Advanced Demo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders