Nog maar een paar dagen en het is al weer kerst. Hoog tijd om te bedenken wat er op tafel gaat komen. Wat dachten jullie van een voorgerecht van zalmcarpaccio? Vorige week liet ik jullie al de variant zien met kip (klik hier) maar deze zalmcarpaccio is zeker ook een aanrader.

De combinatie van dille en citroen geeft een hele frisse smaak en daardoor vind ik het een heerlijk voorgerecht dat je niet meteen een vol gevoel geeft. Laten we eerlijk zijn, eten doen we genoeg met de kerstdagen. Maar het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven en je moet achteraf geen spijt krijgen van verkeerde combinaties die je eventueel hebt gemaakt tijdens het koken. Over hoe je het beste in balans kunt blijven met de feestdagen kun je lezen in mijn nieuwe blog. (klik hier)

kerst

Zalmcarpaccio

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 300 gram gerookte zalm
  • 4 el kappertjes
  • 1 bosje verse dille
  • 1 citroen
  • 2 sneetjes brood

Optioneel: 2 handen gemengde sla

  1. Pak 2 borden en verdeel de plakjes gerookte zalm over beide borden.
  2. Rasp hierover een beetje van de citroenschil. Snijd de citroen doormidden en knijp over de zalm een beetje van het sap.
  3. Verdeel de kappertjes over beide borden. Zelf houd ik wel van deze smaak. Kijk maar hoeveel jij lekker vindt!
  4. Knip de takjes dille boven de zalm en verdeel over het bord.
  5. Rooster de broodjes, snijd doormidden en serveer eventueel met echte boter.

Voorgerecht van zalmcarpaccio

Ziet dat er niet fantastisch uit? Je krijgt toch direct een feestelijk gevoel met alle kerstspulletjes er zo omheen? Ik hoop dat ik jullie al een klein beetje inspiratie heb kunnen geven. Voor nog meer inspiratie: de menu’s van vorig jaar staan ook nog online. Hadden jullie die al gezien?

Charlie’s Kerstmenu 1

Charlie’s Kerstmenu 2

Liefs,
Charlie’s Kitchen