Het is al bijna weer kerst, heerlijk 2 dagen met vrienden & familie en natuurlijk lekker eten! Vorige week sprak ik Kim, die mijn bikini foto shoot van de zomer had gedaan. Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe shoot Char? Ik heb het onwijs druk tussen mijn oude & nieuwe baan en daarbij Charlie’s Kitchen, dus ik had besloten weinig aandacht te geven aan kerst op mijn site. Maar zoals altijd bedenk ik mij al weer snel en kwamen er tal ideeën in mij op. Binnen een half uur had ik twee volledige menu’s uitgeschreven, hysterisch mijn moeder gebeld dat ik een kerstboom inclusief ballen nodig had, een vriend dat hij moest helpen koken en So V’s Choice om mij in zoveel mogelijk mooie outfitjes te proppen! Een paar dagen later was het zover, de kerst shoot!

Kerstmenu

Vitello humus

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gram Fricandeau gesneden
  • Hoemoes limoen (Maza)
  • 50 gram tonijn uit blik (water)
  • 2 grote handen rucola
  • Balsamico stroop
  1. Leg de fricandeau plakken uit en smeer ze dun in met de hoemoes.
  2. Laat de tonijn goed uitlekken en maak deze los.
  3. Leg de tonijn op de hoemoes en rol nu de fricandeau op.
  4. Leg de rolletjes op een bedje van rucola en sluit af met wat balsamico.

Kerstmenu

 Zalm pakketje

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 stukken zalm
  • 200 gram peultjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1/2 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • Peper & zout
  • Aluminium folie
  1. Maak 2 pakketjes met aluminium folie.
  2. Warm de oven voor op 200 graden.
  3. Leg in elk pakketje een stuk zalm en maak deze op smaak met de knoflook, peper en zout.
  4. Snijd de puntpaprika in reepjes.
  5. Leg de peultjes en puntpaprika naast de zalm.
  6. Snijd een schijfje van de citroen en verdeel deze over de zalm.
  7. Sluit het pakketje bijna helemaal en doe de pakketjes 20 minuten in de oven.

Kerstmenu

 Trifle met stoofpeertjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 stuks)

  • 250 ml geklopte room
  • 2 el poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 plakjes roombotercake
  • 8 plakken speculaas
  • 4 stoofpeertjes
  1. Klopt de room goed op samen met het poedersuiker en vanille suiker.
  2. Snijd de cake in blokjes.
  3. Kruimel de speculaas plakken en bewaar deze in een bakje.
  4. Snijd de stoofpeertjes doormidden en haal het klokhuis eruit.
  5. Pak 4 glazen en begin te stapen in de volgende volgorde: speculaas kruimels, peer, cake, room en herhaal dit!

Optioneel: sluit af met chocolade bolletjes.

Kerstmenu

En dit hieronder is Tim, een hele goede vriend die ik inmiddels al heel lang ken. Hij is kok en helpt mij vaak even uit de brand als ik het gewoon even niet weet, ik ben tenslotte een hobby kok hihi. Hij bedacht dat ook deze heerlijke trifle, onwijs bedankt Tim!

Wat heb ik een plezier gehad en vooral genoten met iedereen van dit overheerlijke diner! Of moet ik zeggen allebei de menu’s….

Liefs,
Charlie’s Kitchen