Hoe blijf je in balans met Kerst? - Charlie's Kitchen

Hoe blijf je in balans met Kerst?

kerst

Kerst. Ik denk dat iedereen al in de stress schiet bij het denken aan de maand december. Alle lekkernijen in de supermarkt, de vele etentjes en feestjes. Velen zien het dan al niet meer zitten en gaan helemaal los met als resultaat begin januari flink wat kilo’s extra.

Komt dat door die paar feestdagen? Nee! Je wordt niet dik van 2 dagen meer eten dan normaal, wel kom je aan van de hele maand meer eten dan normaal. Dus eet gewoon normaal zoals je altijd doet, koop niet de hele supermarkt leeg met alle kerstspecials want eenmaal thuis kun je die vast niet weerstaan.

Tijdens mijn #ECHTINBALANS coaching programma zeg ik altijd tegen mijn deelnemers; bedenk eens waarom je iets gaat eten en of je het echt nodig hebt. Heb je honger? Word je hier nu echt blij van? Ik zeg lekker doen! Weet je dat je spijt krijgt? Niet doen!

kerst

Want wat is nu echt genieten? Helemaal losgaan? Je volproppen totdat je niet meer kan? Daarna met de rits van je broek open op de bank ploffen en geen energie meer hebben? Hoe meer jij je volpropt, hoe zwaarder het is voor je lichaam om alles te verteren. Alle energie zal naar je buik gaan en jij zal je energieloos voelen.

Probeer eens echt te genieten van eten, rustig te eten, de smaken echt te ervaren en bewust te zijn van wat je eet. Ik weet zeker dat jij dan kunt genieten van alle dagen en in balans blijft.

Genieten is zo belangrijk, geniet van het samen zijn met alle mensen om wie je geeft, geniet van de omgeving, de kerstliedjes, de kerstboom en alles wat er bij komt kijken. Kerst is niet alleen eten en drinken!

kerst

Geen excuses zoeken!

Maar nu is mijn sportschool dicht Charlie! Betekent dat, dat je nu maar op de bank blijft zitten? Wat dacht je van een heerlijke strandwandeling, de hond uitlaten na het diner of een pittige jaarlijkse opruiming thuis. Er zijn tal van mogelijkheden om lekker in beweging te zijn. Beweging zorgt ervoor dat je fit blijft, je verbrandt calorieën en je komt minder snel in de verleiding om te gaan snaaien. Dus geen excuses zoeken!

Ik schreef eerder een blog over keuzes maken tijdens het uit eten gaan (lees deze hier). Maak keuzes en vind een balans voor jezelf. Natuurlijk kun je ook genieten van een toetje of een voorgerecht, maar het gaat erom wat je kiest. EN – EN is dubbel en dat betekent dus dubbel zoveel calorieën. Zonde als je de hele week hard hebt gewerkt voor jouw resultaat toch? Heb je echt zin in dat toetje met een dot slagroom? Neem dan bijvoorbeeld een mager hoofdgerecht of drink alleen water in plaats van een fles wijn en koffie met likeur. Als jij eenmaal die balans voor jezelf hebt gevonden, hoef je je nooit meer druk te maken dat je aankomt.

Lieve volgers, laat vooral ook even los en luister naar je lichaam. Het zijn twee dagen, twee heerlijke dagen die je door mag brengen met vrienden of familie, al is het aantal mensen dat je kunt uitnodigen nu even beperkt. Maar juist nu, na dit hele moeilijke jaar voor iedereen, is het de tijd van het jaar dat we dankbaar mogen zijn voor alle lieve mensen om ons heen en natuurlijk ook het heerlijke eten op tafel.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders