Ik heb bewust gekozen voor wisselende menu’s en het zou geen Charlie’s Kitchen zijn als er ook gewoon wat ongezonde dingen tussen zitten. It’s all about the balance en dat is helemaal mogelijk met beide menu’s! Ik vind het belangrijk dat je plezier hebt in het koken, dus alle recepten zijn niet moeilijk. Maar het moet er natuurlijk wel feestelijk uitzien en verrassend lekker smaken.

Carpaccio cocktail

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 4 witte kadetten
  • 1 potje groene pesto
  • 1 el pijnboompitjes
  • 150 gram Carpaccio
  • 2 handjes baby spinazie
  • 2 el Parmezaanse kaas
  1. Pak 2 glazen, snijd de kadetten doormidden en haal uit de onderkant van de kadet een rondje. In totaal heb je er dus 4!
  2. Doe het eerste rondje brood in het glas (per glas dus) , 1 tl pesto, beetje spinazie, Parmezaanse kaas en carpaccio. Herhaal dit nogmaals bij beide glazen!

Kerstmenu

Kip ovenschotel

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 stuks kipfilet
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1/3 courgette
  • 2 handen champignons
  • 1 wortel
  • 1 handje verse peterselie
  • 2 handjes Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper & zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smeer de ovenschaal in met wat boter en leg hier de 2 stuks kipfilets in.
  3. Kruid de kip met de knoflook, paprika poeder, peper en zout.
  4. Snijd de groenten naar gewenste grootte en doe deze ook in de ovenschaal.
  5. Sluit af met de Parmezaanse kaas en bak de kip in 35 minuten gaar.
  6. LET OP: check altijd even of die echt gaar is voor dat je het  gerecht serveert.
  7. Maak het gerecht af met de verse peterselie en wat extra kaas.

Kerstmenu

Optioneel: zoete aardappeltoefjes

Wat heb je nodig:

  • 3 grote zoete aardappelen
  • Peper en zout
  • Kruidenboter kruiden (van de Albert Heijn)
  • 1 tl grasboter
  • 1 ei
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen, was ze en kook ze dan in water met zout. Kook ze beetgaar!
  3. Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn en maak op smaak met de kruiden.
  4. Klop in een kommetje het ei los, en voeg dit bij de aardappelen. Roer het stevig door elkaar!
  5. Doe het aardappelmengsel over in een grote spuitzak met een grove mond. Spuit de rozetjes op een plaat met bakpapier.
  6. Bak de toefjes 30 minuten koud bruin!

Kerstmenu

Panna Cotta kokos-mango

Wat heb je nodig:
(voor 4 glazen)

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 2 tl Agar Agar poeder
  • 1 tl vanille poeder (ongezoet)
  • 1 rijpe mango
  • 2 el honing
  • 1 el kokosolie

Optioneel: granaatappelpitjes

Room

  1. Pers een halve limoen uit en breng 50 ml kokosmelk met de Agar, een eetlepel honing en limoen aan de kook.
  2. Laat dit 2 minuten sudderen en voeg vervolgens de rest van de kokosmelk toe. Roer goed door, voeg de vanille toe en breng nogmaals aan de kook.
  3. Laat dit 5 minuten staan en giet het vervolgens in 4 glaasjes. Laat dit mengsel min. 2 uur in de koelkast staan!

Coulis

  1. Rasp de andere halve limoen, alleen de groene schil.
  2. Pers de limoen met je handen uit, mix dit in een blender met de mango, een eetlepel honing, kokosolie, Agar  en eventueel wat extra vanille poeder.
  3. Giet het over de opgestijfde room en laat ook dit minimaal 2 uur staan.
  4. Sluit af met wat stukjes mango of voor nog meer kleur granaatappelpitjes.

Je krijgt 2 prachtige lagen over elkaar als je het geduld hebt, ik was helaas iets te snel met het schenken haha. Dit maakte de smaak niet minder!

Kerstmenu

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en allemaal zullen genieten van dit heerlijke kerstmenu!

Liefs,
Charlie’s Kitchen