Charlie's Christmas menu 2 - Charlie's Kitchen

Charlie’s Christmas menu 2

Ik heb bewust gekozen voor wisselende menu’s en het zou geen Charlie’s Kitchen zijn als er ook gewoon wat ongezonde dingen tussen zitten. It’s all about the balance en dat is helemaal mogelijk met beide menu’s! Ik vind het belangrijk dat je plezier hebt in het koken, dus alle recepten zijn niet moeilijk. Maar het moet er natuurlijk wel feestelijk uitzien en verrassend lekker smaken.

Carpaccio cocktail

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 4 witte kadetten
  • 1 potje groene pesto
  • 1 el pijnboompitjes
  • 150 gram Carpaccio
  • 2 handjes baby spinazie
  • 2 el Parmezaanse kaas
  1. Pak 2 glazen, snijd de kadetten doormidden en haal uit de onderkant van de kadet een rondje. In totaal heb je er dus 4!
  2. Doe het eerste rondje brood in het glas (per glas dus) , 1 tl pesto, beetje spinazie, Parmezaanse kaas en carpaccio. Herhaal dit nogmaals bij beide glazen!

Kerstmenu

Kip ovenschotel

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 stuks kipfilet
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1/3 courgette
  • 2 handen champignons
  • 1 wortel
  • 1 handje verse peterselie
  • 2 handjes Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper & zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Smeer de ovenschaal in met wat boter en leg hier de 2 stuks kipfilets in.
  3. Kruid de kip met de knoflook, paprika poeder, peper en zout.
  4. Snijd de groenten naar gewenste grootte en doe deze ook in de ovenschaal.
  5. Sluit af met de Parmezaanse kaas en bak de kip in 35 minuten gaar.
  6. LET OP: check altijd even of die echt gaar is voor dat je het  gerecht serveert.
  7. Maak het gerecht af met de verse peterselie en wat extra kaas.

Kerstmenu

Optioneel: zoete aardappeltoefjes

Wat heb je nodig:

  • 3 grote zoete aardappelen
  • Peper en zout
  • Kruidenboter kruiden (van de Albert Heijn)
  • 1 tl grasboter
  • 1 ei
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen, was ze en kook ze dan in water met zout. Kook ze beetgaar!
  3. Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn en maak op smaak met de kruiden.
  4. Klop in een kommetje het ei los, en voeg dit bij de aardappelen. Roer het stevig door elkaar!
  5. Doe het aardappelmengsel over in een grote spuitzak met een grove mond. Spuit de rozetjes op een plaat met bakpapier.
  6. Bak de toefjes 30 minuten koud bruin!

Kerstmenu

Panna Cotta kokos-mango

Wat heb je nodig:
(voor 4 glazen)

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 2 tl Agar Agar poeder
  • 1 tl vanille poeder (ongezoet)
  • 1 rijpe mango
  • 2 el honing
  • 1 el kokosolie

Optioneel: granaatappelpitjes

Room

  1. Pers een halve limoen uit en breng 50 ml kokosmelk met de Agar, een eetlepel honing en limoen aan de kook.
  2. Laat dit 2 minuten sudderen en voeg vervolgens de rest van de kokosmelk toe. Roer goed door, voeg de vanille toe en breng nogmaals aan de kook.
  3. Laat dit 5 minuten staan en giet het vervolgens in 4 glaasjes. Laat dit mengsel min. 2 uur in de koelkast staan!

Coulis

  1. Rasp de andere halve limoen, alleen de groene schil.
  2. Pers de limoen met je handen uit, mix dit in een blender met de mango, een eetlepel honing, kokosolie, Agar  en eventueel wat extra vanille poeder.
  3. Giet het over de opgestijfde room en laat ook dit minimaal 2 uur staan.
  4. Sluit af met wat stukjes mango of voor nog meer kleur granaatappelpitjes.

Je krijgt 2 prachtige lagen over elkaar als je het geduld hebt, ik was helaas iets te snel met het schenken haha. Dit maakte de smaak niet minder!

Kerstmenu

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en allemaal zullen genieten van dit heerlijke kerstmenu!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR

2 reacties op “Charlie’s Christmas menu 2”

  1. Avatar

    Ik heb je voorgerechtje gemaakt, erg lekker en wat ziet het er leuk uit in die glaasjes!! Ik zag wel dat je in je recept de pijnboompitjes vergeten bent te benoemen 😉
    Hoofdgerecht ook gemaakt, smaakte goed!! Groetjes marjon

  2. Pingback: Kerst - Voorgerecht van zalmcarpaccio - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches